maanantai 26. toukokuuta 2014

Asiahan on optimistisesti ajatellen näin

Valtakunnallinen tulos 12,8 prosenttia oli tietysti puolueelle vähintäänkin lievä alisuoritus. Se, että Jussi Halla-aho sai selkästi toiseksi eniten ääniä koko maassa, oli taas toiveita herättävä asia. Kokoomuksen menestys oli odotettua, mutta mietityttää se ovatko kokoomuksen äänestäjät niin fiksuja, että halusivat nämä kolme läpimennyttä pois maasta ja samalla Kokoomukselle paljon ääniä, vai ovatko he todella niin tolloja, että pitivät näitä kolmea listansa parhaina ehdokkaina. Jälkimmäinen on pelottava ajatus Kokoomuksen tulevaisuuden kannalta. Keskusta taas oli saanut kannattajiensa kesken aikaiseksi selkeän kilpailun täysin eri linjoja edustavien Rehnin ja Väyrysen välille ja siten äänestysintoa lisää. Rehn voitti täpärästi, mikä on Keskustalle ihan oikein. Ja lasketaan vielä valtakunnallisesti todella positiiviseksi sekin, että me sitten voitimme demarit, vaikka jäimmekin kahdesta kärkipuolueesta aivan liikaa.

Paikallisesti asiat sujuivat paljon paremmin. Kymin vaalipiirissä perussuomalaisten kannatus oli 17,9 prosenttia. Eli se mikä sen olisi pitänyt olla maanlaajuisestikin. Kotkassa taas 20,8 prosenttia, millä olimme Kotkan toiseksi suurin puolue Kokoomuksen jälkeen. Hovinsaarella, jossa itse oli laskemassa ääniä Juho Eerola oli ykkönen, Jussi Halla-aho oli kakkonen ja PS selkeä ykkönen. Tavastilassa, jossa asun, Juho Eerola oli ylivoimainen, mutta Jussi Halla-aho vasta neljäs, annettakoon tämä meille anteeksi, koska me täällä nyt yleensäkään emme aina tiedä mitä me teemme, ja PS oli kuitenkin puolueena selkeä ykkönen täälläkin.  Muutenkin näissä vaaleissa, joissa ilmeisesti äänestivät vain ne, jotka äänestävät aina oli mikä oli, Kotkan tilanne näyttää mielenkiintoiselta. Perinteisesti ei-sosialistisilla alueilla, eli lähinnä Kotkan saaren ulkopuolella, PS oli selkeästi ykkönen, ainoastaan Kotkan saaren äänestyspaikoilla Kokoomus, ja heistä lähinnä Stubb, meni ohi. Todettakoon tässä, että Kotkan saari ( Örn Ö ) ei Kymiin kulttuurillisesti kuulukaan, vaan on lähinnä sudeettisavolainen reservaatti. Sieltä juurettoman euroliberaalisosialistin on ilmeisen helppo kerätä ääniä. Toivotaan Örn Ö:n alkuperäiskansa ryhdistäytyy puolustamaan kulttuuriaan myös vaaleissa.

Eli ainakin Kymin vaalipiirissä siis näyttää yleisellä tasolla hyvältä. Kesäkuussa alkaa Eduskuntavaalien ehdokasasettelu ja niissä on mukana, kun Etelä-Savon vaalipiiri on liitetty yhteen Kymin vaalipiirin kanssa 3 istuvaa kansanedustajaa. Lopuista 14? paikasta ei toivottavasti käydä veristä sisäistä taistelua, vaan lähdetään rakentamaan sille, että tuo 17,9 prosenttia nostetaan kepeästi yli 20:n ja Kotkassa mennään jopa 25:een. Se ei oikeastaan edellytä muuta kuin rauhallisuutta, kaikkien ihme riitojen jättämistä omaan arvoonsa, ja reippaan innokasta vaalityötä.

Todettakoon vielä, että Unkarissa Fidesz näyttää saaneen 51,49% kaikista äänistä. Suomenkin pitäisi taas oppia uudestaan aito ugrimeininki, niin hyvä tulisi.

9 kommenttia:

Tom Kärnä kirjoitti...

Ei Suomessa mitään ugrimeininkiä pidä opetella, sillä me toisin kuin unkarilaiset, emme ole ugreja.

Anonyymi kirjoitti...

Usarissa näköjään joku Vihavainen jo alkoi vertaan mordorin uhkaan ranskanvaalitulosta ja kyllä se hallaahoaki vertas pimeyden nousuun ..

-jpt-

IDA kirjoitti...

En tiedä tuosta Tolkienista, mutta jos niin kyllähän tässä nimenomaan taistellaan Rautapihaa ja Mordoria vastaan. Eli tutkijoilla ja dosenteillakaan ei ole hätää, jos otamme lopullisen voiton. Sen jälkeen heidän ei enää tarvitse kumarrella konsulteilla ja kerätä pisteitä esiintymällä julkisuudessa, vaan he voivat rauhassa tutkia ja opettaa.

Anonyymi kirjoitti...

12,9 prosenttia on hyvä tulos PS:lle jos vertaa edellisten vaalien tuloksiin koska se tuplasi paikkamääränsä. Tämänvuotisiin gallupeihin nähden tulos oli huono koska gallupit lupasivat 18 prosentin tasoa. Gallupit eivät realisoituneet joten saa miettiä mistä se johtui.

Vasarahammer kirjoitti...

Olisin bloginpitäjän asemassa huolissani. Paavi Fransiskus näyttää olevan vasemmistolainen poliittinen aktivisti. Eteläamerikkalaisessa paavissa on riskinsä ja paavin viran vasemmistolaistuminen on yksi niistä.

IDA kirjoitti...

Olen huolissani siitä mistä Hammer hankkii tietonsa?

Toisaalta jenkkibloggaajien rinnalla varmaan Gulagin uhritkin olivat kommunismin ystäviä.

Jos paavien kirjeitä ei jaksa edes alusta, niin hyvä, suomeksi kirjoitettu ja oppikirjamaisen ytimekäs Johdatus katolisen kirkon yhteiskuntaopetukseen kannattaa selata läpi.

Tiesitkö muuten, että perussuomalaiset on rasistinen ja ihmisvihamielinen vasemmistopuolue? Luin lehdestä niin.

IDA kirjoitti...

Jos joku muuten pystyy esittämään, että nykyinen liberalismi ei olisi puhtaan ateistista, niin kuuntelen mielelläni. Tai, että USA olisi jotain muuta kuin ateistinen valtakunta.

Michelange kirjoitti...

Heti valintansa jälkeen paavi Franciscus leimattiin inhaksi fasistien kätyriksi, koskapa samaan aikaan, kun Argentiinan valtiota johti muuan kenraali Galtieri junttineen, Argentiinan jesuiittoja johti muuan don Bergoglio... mm. Koivulaakson Dan valisti suomalaista yleisöä uuden paavin poliittisesta väristä erittäin "tietäväiseen" sävyyn. Noh, toisaalta meillä on tämmöisiä Rush Limbaughn kaltaisia tyyppejä, jotka "tietävät" paavin läpeensä marxilaiseksi. Demagogit oikealta ja vasemmalta laskettelevat paavista valeita, mikä antaa tolkun ihmisille syyn arvostaa häntä entistäkin enemmän.

IDA kirjoitti...

Kirkko ja kristinusko ovat nykyiselle eurooppalaiselle ja amerikkalaselle julkisuudelle niin vieraita, että ei enää ymmärretä paavin puhuvan niiden kontekstissa tai yleensäkään ei enää ymmärretä koko kontekstia. Oletetaan vain, että paavi ottaisi puhuessaan aina kantaa politiikkaan tai julkkiskultin lumemaailmaan.

Itse pidän paavi Franciscuksen tavasta puhua ihmisille suoraan. Se ei ehkä ole niin konaisvaltaisesti harkittua kuin edellisillä paaveilla, mutta kuitenkin samalla pohjalla. Useimmiten, jos haluaa tehdä jotain tulkintoja, pitäisi huomioida kenelle hän on puhunut. Hänen ei enää tarvitse muodostaa opillista ja filosofista kehystä, koska se jo on.