keskiviikko 28. toukokuuta 2014

Eliitin kakarat


Katselin eilen Ruotsin television raportin vasemmistolaisesta väkivallasta.

Raportti vasemmiston väkivallasta

Väistämättä tuli mieleen, että heidän ideogiassaan on kyseessä ainoastaan ylemmän keskiluokan ja yläluokan kersojen tapa oikeuttaa itselleen silmitön väkivalta työläisiä ja köyhempiään kohtaan. Todella sekopäistä ja onnetonta porukkaa.

Kaikki estetiikka on lainattu amerikkalaisesta popkulttuurista, sen heikoimmassa muodossa, ja hienosti asiaa kuvana kuvaavaava ohjelmassa oli esimerkiksi se kuinka saamelainen alkuperäiskansan edustaja oli istutettu "Free killer" paitoihin ja naamioihin pukeutuneiden, nyrkit pystyssä heiluvien älykääpiöiden keskelle, ikään kuin sorrettuna intiaanina tai neekeriorjana. Ruotsalainen rap, joka nauttii valtion avustuksia ja palkintoja, taas on vielä tollompaa kuin suomalainen serkkunsa. Sen huippuedustajalla oli vaikeuksia muodostaa järkeviä lauseita ja hänen julistuksensa toi auttamatta mieleen Idiocracy-elokuvan "Welcome to Costco" - miehen.

Nämä ovat kuitenkin nykyisen eliitin kakaroita ja heidän ymmärtäväiset tätinsä tukevat heitä kaikessa. Se on sinänsä hyvä asia, sillä eivät he muuten tässä maailmassa pärjäisikään edes alusta.

6 kommenttia:

Olli kirjoitti...

Sosiologi Rodney Stark kirjoittaa alkukirkosta artikkelissaan "Early Christianity: Opiate of the Privileged?” Faith & Economics. 54: (2009):1-18. Hänen mukaansa ensimmäiset kristityt eivät olleet köyhiä, vaan olivat lukutaitoisia ja varakkaita. Köyhillä ei ole aikaa ja varaa hörhöillä, mutta rikkailla on molempia.

Myös ensimmäiset sosialistit tulivat yhteiskunnan yläluokista täsmälleen samasta syystä, on aikaa ja varaa hörhöillä. Niinhän nämä tuttipulloanarkistitkin ovat pääosin yläluokkaisia.

IDA kirjoitti...

En nyt näkisi tätä nykyanarkisti-ilmiötä edes kommunismiin rinnastettavana.

Valkea kirjoitti...

Rapparin vajaamielinen ulosanti kuvasi hyvin koko liikettä.

IDA: "Väistämättä tuli mieleen, että heidän ideogiassaan on kyseessä ainoastaan ylemmän keskiluokan ja yläluokan kersojen tapa oikeuttaa itselleen silmitön väkivalta työläisiä ja köyhempiään kohtaan."

- Juuri näin.

Valkea kirjoitti...

Lisäksi näiden nämä anarkistit usein ulkoistavat väkivallan liikkeen ulkopuolisille tai siihen vain löyhästi yhteyksissä oleville pikkurikollisille, joille liikkeen periaatteet ja toimintamallit muodostavat oikeutuksen väkivallalle, varkauksille ja ryöstöille.

Anonyymi kirjoitti...

Hohhoijaa! En olisi odottanut fiksuilta ihmisiltä tällaista kommentoitia anarkismista. Varmaan ymmärrätte kuinka laaja kirjo eri suuntauksia anarkismi-termin alle mahtuu. Osa on väkivaltaisia punikkeja, ja osa on mahdollisimman kaukana näistä.

IDA kirjoitti...

No siis miksi näitä nyt nimittäisi? Eivät he tietenkään mitään anarkisteja varsinaisesti ole. Jo valtion tuki kertoo siitä oleellisen.