perjantai 23. toukokuuta 2014

Kouvola, osa 82


Eilen oli niin kiire, että en ehtinyt kirjata välittömiä vaikutelmiani aina idyllisestä Kouvolasta. Pitäisi ehkä selata sarjaa taaksepäin ja katsoa olisiko siinä mitään idean poikasia. Ehkä betonikolossien sisäinen kauneus, aseman sivistyneisyys ja Manskin rinkelimäinen liikekyltti.

Käyn Kouvolassa tietenkin vain torstai-illan messun vuoksi. Pidän sen meditatiivisesta rauhallisuudesta ja paikkaan kåynneilläni sitäkin, että niin harvoin pääsen sunnuntain päämessuun. Oikeassa maailmassa voisi tietenkin käydä joka päivä Kymissä, polkupyörämatkan päässä, messussa, mutta maailmankaikkeus, kuten me kaikki tiedämme, on vääristynyt. Jos minun pitäisi valita kirkon ja yhteiskunnan välillä valitsisin epäröimättä kirkon. Ainakaan vielä ei kuitenkaan ole pakko. Vääristymä ei ole niin paha.

Mistä päästäänkin siihen, että sunnuntaina istun taas tekemässä syntiä vaalilautakunnassa sen sijaan, että olisin pyhän Ursulan juhlamessussa, joka kuitenkin on vaaleja tärkeämpi asia totuuden ja ikuisuuden kannalta. Nämä ovat kuitenkin tärkeät vaalit. Myös paikallisesti. Mikäli edes kaikki ne, jotka Kymen vaalipiirissä kunnallisvaaleissa äänestivät perussuomalaisia saisivat raahattua itsensä äänestämään oman vaalipiirinsä perussuomalaista ehdokasta saattaisin Hovinsaaren ääntenlaskun jälkeen nauttia jopa yhden tai kaksi lasia viiniä hyvässä seurassa. Mikäli eduskuntavaalien äänimäärä toistuisi, niin ottaisin kolmannenkin.

Tämän ilon voisitte minulle tarjota äänestämällä numeroa 82.

1 kommentti:

DuPont kirjoitti...

Kouvola ei ole kaunis kaupunki, mutta Kouvolan vanha kasarmialue on upea. Jugend- ja tiiliarkkitehtuuria joka puolella, on muuten hyvännäköistä, jos joskus satutte ajamaan ohi. Erittäin hieno asuinalue, toivottavasti säilyy.