lauantai 30. heinäkuuta 2011

Sosialidemokraatit

Otsikko on käytännössä sama kuin edellisessä bloggauksessa.

Torstaina tuli oluttuoppien äärellä analysoitua vaalitulosta ja Kouvolassa käytännössä kaikki neljännen polven punakaartilaiset ovat äänestäneet Perussuomalaisia. Myös Kotkassa on ilmeisen selvää, että PS tulee nousemaan kunnallisvaaleissa ohi SDP:n suurimmaksi puolueeksi. Näin vain on.

Itse tunnen lievää ylpeyttä siitä, että voin sanoa tuntevani Jussi Halla-ahon ihan moikkatuttuna. Aion myös ehdottaa, että Kotkan PS kutsuisi hänet ensi vappuna pitämään torille puheen rauhasta, rakkaudesta ja politiikasta. Sillä, erottavatko demarit hänet jostain hallintovaliokunnasta, ei yksinkertaisesti ole mitään väliä, koska nykyisellä johdollaan demarit eivät tule päättämään tämän maan asioista kovinkaan pitkään. Jo nyt suurin osa duunarijengistä tietää ketä he eivät missään tapauksessa äänestä ja demareiden jatkaessa näin tuo näkemys vain vahvistuu.

6 kommenttia:

Kumitonttu kirjoitti...

Melko hämmästyneenä olen seurannut Jungnerin ja Tuomiojan kiehumista, sillä tavallisella järjellä varustettu ihminen on jo ymmärtänyt, että puolueella tulisi olla joku muu strategia kuin arvostella pääoppositiopuoluetta. Edellisen kerran sellaista tapahtui 30-luvulla kun kommunistit oli kielletty, mutta heti '45 vaalioikeuden saatuaan he nappasivatkin 49 kansanedustajaa.

Demarien into hyökätä Perussuomalaisten kimppuun - sen sijaan että kävisivät perinteisen ideologisen vastustajansa Kokoomuksen - kuvastaa poliittista jakolinjaa. Yhtäältä siis Sekoomus ja Demarit ovat kulkeneet kohti toisiaan ja toisaalta molemmat ovat loitonneet yhä kauemmas veronmaksajista. Ilmeisesti tätä kehitystä ei puolueiden johdossa ole oikein ymmärretty, koska siitä pidetään kynsin hampain kiinni.

On mahdotonta kuvitella tilannetta, jossa nykyiset valtapuolueet nykylinjastaan kiinni pitämällä voisivat kasvattaa kannatustaan, elleivät sitten vihapuheiden kiihottamat kansalaiset lopeta vihakirjoitusten lukemista. Tai vanhojen puolueiden johtajien tulee vaihtua, mutta on epätodennäköistä, että heidän linjansa vaihtuisi. Onhan puolueen johto puolueaktiivien tehtäviinsä valitsema, joten puolueaktiivit ovat saaneet sitä, mitä ovat halunneet.

IDA kirjoitti...

Jotenkin odottaisin, että Jutta Urpilainen osoittaisi nyt johtajuutta. Siihen olisi paikka. Itse uskon, että Urpilainen on vilpitön ja oikealla asialla. Hänet vain valittiin johtajaksi liian aikaisin ja vääristä syistä.

Eihän tässä niin pitänyt käydä, että PS:stä tulee Suomen johtava puolue. Myös demareita, kokoomusta ja jopa keskustaa tarvitaan.

Kari Rydman kirjoitti...

Tämän päivän Iltalehdessä on hulppeasti taitetut hyökkäykset Soinia ja Halla-ahoa vastaan. Kumpikin omana juttunaan, ja sisältönä pelkkää vihjailua ja hatusta vedettyjä syytöksiä. Likaiseksi on mennyt poliitikkojen ja median peli. Minusta tuntuu etteivät toimittajatkaan tajua sitä että näin läpinäkyvä propaganda hyödyttää vain heidän demonejaan persuja. Ei minulla toki sitä vastaan mitään ole. Toisella suupielellä vaatii vihapuheen rankaisemista, toisesta suupielestä valuu silkkaa vihakuolaa - kyllähän tuon havaitsee jo sokea Reettakin...

Anonyymi kirjoitti...

Niin Kari, lienee täysin selvää, että Perussuomalaiset tulevat olemaan se ainoa puolue lähitulevaisuudessa, joka maan asioista päättää ja niin pitää ehdottomasti ollakin. AINOA puolue joka on aidosti kansan puolella, kaikki muut ovat politiikassa vain itseään varten.

Imulippo kirjoitti...

AINOA puolue joka on aidosti kansan puolella, kaikki muut ovat politiikassa vain itseään varten.

Ainakin tällä hetkellä. PS:n kannattajat tuntuvat olevan äärimmäisen vakuuttuneita siitä, että nyt on alkanut uusi uljas aika politiikassa. Ihmisillä on kuitenkin taipumus pöhöttyä ajan kuluessa ja aseman vakiintuessa.

Olen jokseenkin varma, että politikoimiseen tottuessa ja rutiinin karttuessa PS:ään juurtuu samoja epädemokraattisia piirteitä kuin vanhoihinkin puolueisiin. Ihmisillä nyt vain on taipumus muuttua perseileviksi hännystelijöiksi kun joutuvat olemaan 24/7 niiden ihmisten arvioitavana, jotka päättävät ammatillisen uran jatkuvuudesta.

Siksipä vastaus tähän edustuksellisen demokratian inherenttiin ongelmaan onkin suora demokratia. :)

Kari Rydman kirjoitti...

Suorasta demokratiasta seuraa luultavasti tehoton anarkia.