maanantai 18. heinäkuuta 2011

Maaseutu

Maaseudulla asumisessa on sekin hyvä puoli, että posti, joka saapuu matkojen takaan, ilmeisen hyvin osaa suodattaa maailman mediavirrasta sen mikä on olennaista. Juuri kun olin lukenut uudestaan Magnus Nymanin erittäin hienon teoksen Hävinneiden historia oli postilaatikkoon ilmestynyt Jukka Hankamäen kirja Kansallisfilosofinen manifesti. Kiitos lähettäjälle. Kymmenen minuutin pikakelaukselta kirja vaikuttaa hyvältä. Aion kuitenkin lukea sen tarkkaan, sillä liberalismissa täytyy olla jotain mätää :)

P.S.

Ensimmäinen, ja aika fataali virhe, löytyikin jo parinkymmenen minuutin selaamisen jälkeen: Kansallisliberalismi olisi valmis pakottamaan kirkot muuttamaan oppiaan ja käytäntöjään, koska kirkot sijaitsevat valtion yhteisellä tontilla. Miten liberalismi tässä suhteessa eroaa selkeästä kommunismista?

Toisaalta kirjassa kuitenkin on selvästi enemmän hyvää kuin huonoa.

2 kommenttia:

Kaino Vieno kirjoitti...

Liberalismin mukaista on, että kirkko ja valtio erotetaan toisistaan. http://www.kirkkojakaupunki.fi/kirkko/itsenainen-kirkko-on-vallan-vahtikoira

IDA kirjoitti...

No juu. Periaatteessa niin pitäisi olla.

Itse olisin kuitenkin käytännön syistä taipuvainen siihen, että myös muut kristilliset kirkkokunnat saisivat halutessaan samanlaiset valtiolliset oikeudet kuin evankelisluterilainen- ja ortodoksinen kirkko. Mielipiteeni on kuitenkin erittäin horjuva tässä asiassa.