keskiviikko 27. heinäkuuta 2011

Poliittisen ilmapiirin tervehdyttäminen

Koska on selvää, että mitkään aatteelliset ja valistukselliset ratkaisut eivät auta jatkuvaan koohotukseen, jossa vihapuheita ja rikoksia nähdään jokaisen nurkan takana esitän selkeän teknisen ja käytännöllisen ratkaisun:

Valtio takaa Keskustalle, SDP:lle ja ehkä Kokoomuksellekin eräänlaisen eläkkeen. Eli heidän puoluetukensa määrätään yhden sukupolven ajaksi - noin 25 - 30 vuotta - kiinteäksi niin, että se määräytyy tuon ajan  sen mukaan mikä on ollut puolueen paras vaalitulos vuoden 1967 jälkeen. Puolueiden historia huomioidaan myös poliittisissa virkanimityksissä ja puolueiden pitää tuoksi ajaksi saada mediaan omia luottotoimittajiaan.

Näin puolueet voisivat jatkaa eräänlaisessa saattohoidossa pelkäämättä sitä, että äänestäjät vaikuttaisivat heidän taloudelliseen ja yhteiskunnalliseen asemaansa. En usko, että tämä tulisi edes kalliiksi ja mikäli sillä voitettaisiin se, että yleinen valitus ja koohotus loppuisivat niin se saisi kyllä maksaakin.

Pienemmille poliittisille toimijoille koohotuksen taas suo kyllä ilomielin.

6 kommenttia:

Yrjöperskeles kirjoitti...

Mielestäni tuo sinun ideasi on oikeastaan loistava. Etten sanoisi vallankumouksellinen. Tuotahan pitäisi ruveta välittömästi toteuttamaan. Kulissien takana tietysti, ettei kenenkään kasvot menisi ja tulisi henkinen pipi.

Varsinkin kepulaiset saattaisivat tällä hetkellä tarttua tuohon täkyyn ihan kybällä.

Noi (asian välttämättä vaativat) poliittiset virkanimitykset voisi (suurempien vahinkojen välttämiseksi toteuttaa perustamalla paikallisia versioita Ministry of Silly Walkista. Ja tietysti sisäministeriöön poliittisen saattohoidon suorittavan, selittävän ja kaunistelevan osaston.

Lehtipuolella näkisin toimittajille sopivana saattohoidon paikkana Kirkko ja Kaupunki-lehden, jolla ei nykyään varsinaisen kristinuskon kanssa ole mitään tekemistä. Tarvittavia toimittajien saattohoitopaikkoja on tosin paljon, joten ehkä tarvitsee perustaa myös seuraavat lehdet:

- Kirkko ja Valtio
- Kirkko ja Maakunta
- Kirkko ja Aluehallinto
- Kirkko ja Kunta
- Kirkko ja Kortteli
- Kirkko ja Riistanhoitopiiri
- Kirkko ja Tykistö
- Kirkko ja Soppatykistö
- Kyrka och Åland

IDA kirjoitti...

Kirkko ja Metropolisalue :)

Anonyymi kirjoitti...

Vaatii kyllä hyvin kristillistä ellei peräti katolista moraalia valittaa tilannetta, jossa vihapuheesta varoittaneiden ennusteet toteutuivat kristillisen tasajaon mukaan: kuula kalloon kaikille eri mieltä oleville.

Aika aikuisiällä uskoon tulleelta vaikuttaa myös omista polittisista käsityksistä eriävien kantojen banalisoiminen ja heidän motiiviensa pelkistäminen puhtaasti oman edun tavoitteluksi - erotuksena omasta ja vissiin jostakin ylevästä mutta jota ei tietenkään missään kerrota.

Menepä sinne kirkkoosi rukoilemaan pelastusta meille kadotetuille ja ota Freddy mukaasi poikkeamatta lähtöruudun kautta, niin vaikuttaisivat nuo henk.koht. uskonasiat rahtusen uskottavammilta.

Jaska Brown kirjoitti...

Loistava idea ja kannatusta välittömästi!

Tuosta Ykän lehtilistasta puuttuu yksi oleellinen julkaisu: Kirkko ja moskeija.

IDA kirjoitti...

"Menepä sinne kirkkoosi rukoilemaan pelastusta meille kadotetuille"

Sinne on pitkä matka. Ellet halua tukea yksityisautoilua, voit yhtyä vaatimukseen juna-aikataulujen korjaamisesta. Niin se homma etenee.

Ainakin tämän blogin perusteella anonymiteettia kaipaavat ihan muut kuin äärioikeisto. Suotakoon se heille, vaikka he eivät uskalla sitä vaatiakaan, edes anonyymeinä.

Anonyymi kirjoitti...

"Ainakin tämän blogin perusteella anonymiteettia kaipaavat ihan muut kuin äärioikeisto."

Millä perusteilla tuo johtopäätös on tehty, vaikka uskonkin, että tunnet äärioikeiston munaskuita myöten?

Käsittääkseni joku ns. vasemmiston edustaja on esittänyt omalla nimellä kirjoittamista tai anonymiteettiä niin, että administraattori tms. tietää henkilöllisyyden. Ei huono idea.