keskiviikko 13. heinäkuuta 2011

Yksi kaupunki, yleinen ja yhtäläinen

Kirkko ja Kaupunki lehdellä oli oma pieni osansa siinä, että aloin ymmärtämään kuinka jäljellä on vain kaupunki. Kiitos siitä. Nyt kaikki on hyvin.

Asia ei siis sinänsä minulle kuulu, mutta tämä pääkirjoitus: Suuret hengelliset kesäjuhlat  jotenkin tyrmää ihan yleisellä röyhkeydellään. Mikä oikeus Kirkolla ja Kaupungilla on lajitella seurakuntalaisia maksaviin ja kirkolta avustusta saaviin? En itse tarkemmin asioista tiedä, mutta käsittääkseni noiden herätysliikkeiden jäsenet ovat kirkon aktiivisimpia jäseniä ja he kaiketi maksavat sen saman kirkollisveron kuin kaikki muutkin luterilaisen kirkon jäsenet. Se, että Kirkko ja Kaupunki pitää heitä jonkinlaisina kirkon syöttiläisinä on kummallista, koska täysin samoin perustein saman syytöksen voisi singota kyseiselle lehdelle.

Rahan ja politiikan ei tietysti pitäisi vaikuttaa näissä mitään, mutta ainakin omasta puolestani voin lämpimästi suositella niille, joita tilanne ärsyttää radikaalia, mutta parhaan käsitykseni mukaan oikeamielistä ratkaisua: harkitkaa vakavasti liittymistä kirkkoon.

Ei kommentteja: