lauantai 26. maaliskuuta 2011

Miksi vastustan nykyistä maahanmuuttopolitiikkaa

Oikeastaan koko asiaa ei tarvitse edes perustella. Riittää, kun lukee uutisia ja huomioi tosiasiat.


Patrick Åserud on opettaja lastentarhassa. Hän on ikänsä asunut Groruddalenissa Oslossa. Viime vuosien kokemukset saaneet hänen tekemään päätöksensä. Hän ei anna lastensa varttua Groruddalenissa. Hän ei halua ottaa sitä riskiä, sillä Groruddalen on räjähtämispisteessä, kiitos epäonnistuneen kotouttamisen.


Patrickilla on monia huolta herättäviä tarinoita kerrottavanaan.


"Ei ole helppoa kuulua kantaväestöön Groruddalenissa. Kieliongelmat ovat valtavat ja lisäksi on vielä kauhea paine sopeutua normeihin, jotka ovat täysin vieraita länsimaisen elämäntavan ja ajatusmaailman omaaville".


"Täällä on lastentarhoja, jossa oikeastaan kukaan lapsista tai heidän vanhemmistaan ei puhu norjaa. Lapsia uhataan selkäsaunalla jos heidän eväsrasiastaan löytyy salamimakkaraa".


"Tyttöjä kiusataan koulussa heidän vaaleiden hiuksiensa vuoksi. Siitä selviää värjäyksellä, mutta myös puppelipojilla ja ateistien lapsilla on hankalaa, juutalaisista nyt puhumattakaan. Viimeisen kolmen vuoden aikana kehitys on ollut suorastaan pelottava", sanoo Åserud.


Nyt Patrick on irtisanoutunut. 15 vuotta rikkautta ja voimavaraa tulevaisuuden toivojen kanssa riitti. Haasteita ja mahdollisuuksia kaikkialla ennen nähnyt opettaja ei ole enää optimisti ja monet muutkin ovat samassa tilanteessa ihonväriin katsomatta. Tutun intialaisperheen oletetaan elävän kuten muslimit, koska he ovat ihonväriltään tummia. Åserud kokee, että hänen oletetaan perheineen kotoutuvan omaan kotimaahansa vähemmistönä.


Väitteisiin, että joku voi pitää häntä sopeutumiskyvyttömänä Uuteen Norjaan, Patrick toteaa:


"Sitten meitä on monta. Juttu on niin, että ihmiset muuttavat täältä pois. He muuttavat henkilökohtaisten, konkreettisten kokemuksiensa vuoksi".


Tilastot tukevat Patrickin väitettä. 15 vuodessa Grouddalenista on häippäissyt 20.000 norjalaista, vaikka samaan aikaan alueen asukasluku on kasvanut. Kantaväestön osuus on pudonnut 82 prosentista 56 prosenttiin 15 vuodessa.


Åserud perheineen on hankkinut talon Hamarista. Paremmille alueille rahat eivät riittäneet. Hän toivoo kaikkea hyvää Grouddalenille, mutta pelkää samalla sen muuttumista Rosengårdiksi, mitä hän ei aio olla paikan päällä todistamassa.
Aftenposten
via rähmis.


Tuo on siis se todellisuus mitä nykyinen maahanmuuttopolitiikka synnyttää. Yhdelläkään suomalaisella poliitikolla, yhdelläkään suomalaisella yhteiskunnallisella toimijalla tai tutkijalla, eikä yhdelläkään suomalaisella instituutiolla ole esittää mitään sellaisia tapoja kotouttaa (*) maahanmuuttajia, joita ei Norjassa olisi kokeiltu. Tai Ruotsissa, Tanskassa, Saksassa, Ranskassa, Hollannissa, Itävallassa jne. Mikäli johonkin todelliseen assimiloinnin tai integroinnin haasteeseen haluttaisiin aivan aikuisen oikeasti tarttua, niin uusi maahanmuutto pysäytettäisiin mahdollisimman täysin ja keskityttäisiin niihin maahanmuuttajiin, jotka jo nyt ovat maassa ja erittäin hyvää vauhtia syrjäytymässä suomalaisesta yhteiskunnasta sellaisena, kuin se on opittu tuntemaan. Tätä ei kuitenkaan tehdä, koska sitä ei osata tehdä. Sitä kannattaisi kuitenkin yrittää ja edes jonkinlaisen onnistumisen edellytys olisi se, että rajoja todellakin pistettäisiin kiinni ja pikemminkin pyrittäisiin estämään maahanmuuttoa, kuin edistämään sitä. Sen kummempaa maahanmuuttopolitiikkaa ei oikeastaan tarvittaisikaan ja maahanmuuton pohtimiseen käytettyjä resursseja voisi sen jälkeen ohjata tähdellisempiin kohteisiin.

(*) Koko käsite kotouttaminen on tyhjää uuskieltä, jolla ei ole mitään todellista merkityssisältöä. Kielen opettaminen on oikeastaan ainoa asia mitä todella voidaan tehdä. Sitäkään ei pystytä aikuisille opettamaan niin, että he esimerkiksi kykenisivät ymmärtämään suomalaisten poliitikkojen puheen, mikä on vaikeaa kenelle tahansa älykkäälle suomalaisellekin, ellei hän sitten halua vain uskoa, että tyhmiähän ne poliitikot ovat. Miten pitäisi ymmärtää esimerkiksi tämä poliitikkojen kiivaasti toistama ajatuskuvio: Nyt on kiireesti luotava työpaikkoja, koska meitä uhkaa työvoimapula? Kysyn vaan. Ja kun kielenopetusta, joka tosiaan on ainoa tehokas "kotouttamisen" muoto, ei pystytä nykyäänkään järjestämään, niin miten se muka pystyttäisiin järjestämään tuleville maahanmuuttajille? Ei tietenkään mitenkään.

Ei kommentteja: