torstai 3. maaliskuuta 2011

Kyttäyhteiskunta

Tätä tuskin tarvitsee kommentoida mitenkään:

Vihreät - De Röda tekee testin.

11 kommenttia:

Kari Rydman kirjoitti...

Ei tarvitse. Tämä oli silti kommentti... :(

Imulippo kirjoitti...

Esimerkillistä toimintaa Vihreiltä. Ja tämä ei ole sarkasmia.

IDA kirjoitti...

Kyllähän tuo on niin kaukana esimerkillisestä kuin vain olla ja voi. Kyse on epärehellisestä toiminnasta.

Satonen ei sitä paitsi tehnyt yhtään mitään väärää. Alle 1500 €:n lahjoitukset voi tehdä nimettömänä. Samoin vaalikampanjan kuluja saa maksaa.

Tiedemies kirjoitti...

Jos tuon jutun olisi tehnyt joku persu, niin hihkuisit täällä miten taas rötösherroille näytettiin.

Tärkeää ei ole mitä tehdään, vaan kuka tekee.

Tiedemies kirjoitti...

Sitä vaan, että olette kyllä samanlaisia seteliselkärankoja.

IDA kirjoitti...

Jos tuon jutun olisi tehnyt joku persu, niin hihkuisit täällä miten taas rötösherroille näytettiin.

No en varmasti hihkuisi. Paheksuisin synkeän ankarasti. Tämä on periaateasia.

Sen verran myönnän, että en ehkä pitäisi asiasta ääntä, vaan kritisoisin ns. sisäisesti. Puolustelemaan en rupeaisi. Syntiähän moinen huijaaminen on.

Sitä vaan, että olette kyllä samanlaisia seteliselkärankoja.

Itse olen köyhä, anna rahaa? Tukiyhdistyksen tilitiedot viedään poliisille omatoimisesti keräyksen päätyttyä.

Tiedemies kirjoitti...

En ymmärrä rehellisestisanoen, mitä vikaa tuossa on. Se on ihan hyvä testi siitä, kumpi kaverilla on etusijalla: ahneus vai varovaisuus.

En sano rehellisyys, koska veikkaan, että suurin osa kieltäytyjistä haistoi mahdollisen ansan. Pisteet siitäkin kotiin heille, koska se osoittaa pelisilmää. Jekkuun mennyt ei kelpaa kansanedustajaksi, ja on vain hyvä että se tulee esiin etukäteen.

Minä en osaa tulkita tämän kategorista tuomitsemista oikein mitenkään muuten kuin siten että epärehellisyys ja ahneus ovat asioita, joita ei pitäisi arvioida. Koska en usko, että ajattelet näin, niin teen tulkinnan, että vaan vihaat vihreitä niin paljon, että tuomitset tämän tempun vain siksi että he ovat sen takana.

Catilina kirjoitti...

Salo ei ehdottanut mitään laitonta

IDA kirjoitti...

Ei tehnytkään. Ihan asiallinen ehdotus Salolta, kun ottaa huomioon, että lahjoittaja ei halunnut nimeään julkisuuteen. Kuka tällaisessa meiningissä haluaisi?

TM:

Ei voi sanoa vihaksi, mutta en kyllä vihreistä varsinaisesti pidä. Puolueen toiminta on ollut harvinaisen tympeää. Kotkassa on ihan fiksuja vihreitä, mutta ei julkisuudessa ja puolueen johdossa kyllä sellaisia ole.

Tuossa on väärin ihmisten houkutteleminen "rikokseen" ( poliisille tämä tietyissä tapauksissa sopii, mutta se on tarkkaan säädeltyä ), valehteleminen ja jopa se, että luvataan 3000 € jota ei sitten anneta. Vihreille se tietysti on vain taskurahaa, mutta esimerkiksi meidän kampanjallemme se olisi jo iso raha.

Vihreiden kannattajat voisivatkin katumusharjoituksena lahjoittaa... :)

Tiedemies kirjoitti...

Eiköhän tässä koko homman pointti ollut kuitenkin se, että a) otetaan kansanedustaja, jolle tarjotaan vähän epäeettisellä kuviolla rahaa b) katsotaan tarttuuko se täkyyn ja c) tehdään hommasta julkinen, jos se tarttuu.

Kuten Catilina totesi, ei Salokaan ehdottanut mitään laitonta. Vaan siitä ei olekaan kyse. Politiikassa kaikki on tasan sitä, miltä se näyttää. Vaalirahakohusta kyrpiintyneille ihmisille tällainen pienikin epärehellisyys tai sellaiselta näyttävä, on selvästi jotain mikä halutaan nyt kaivella.

kaikki moraaliton ei ole laitonta.

IDA kirjoitti...

kaikki moraaliton ei ole laitonta.

No ei todellakaan ole. Eikä pitäisikään olla, koska pitäähän ihmisiin voida luottaa. Ei tämä vihreiden moraalisesti hyvin arveluttava tekokaan ollut laiton.

Nostanpa muuten omaa moraalista häntääni ja totean, että olen arvostellut samalla lailla myös anglojen undercoverjournalismia. Joten arvostelu ei johdu pelkästään siitä, että kyseessä ovat nyt vihreät. Koko ilmiö vain on vastenmielinen.