torstai 24. maaliskuuta 2011

Älä alistu!Ei pitäisi alistua katsomaan aamukahvitelevisiota, mutta minkäs teet, kun telkkari on auki. TV-ihmiset ovat tosiaankin hulluja. Jotenkin masentaa kuulua "aikuiseen" kansakuntaan, joka pystytään teinitytön rehellisten ja viattomien puheiden vuoksi masinoimaan tollona laumana eroamaan kirkosta. Tai siis yleensäkään tekemään hysteerisenä tärkeitä päätöksiä. Toisaalta tavallaan hienoakin, että teinit vielä pystyvät saamaan "kukkahattutädit" sekaisin. Ehkä se on Rock&Roll.

Onneksi tämä on kuitenkin vain sitä miltä kansakunta telkkarista tai kirkollisista medioista, jotka kyllä ovat pimeyden voimien agentteja tässä, näyttää. Todellisuus on toki ihan toinen.

P.S.

Jaa. Olisi pitänyt heti kääntää YLE:n Absurdistaniin. Kyseessä olivatkin kotomaamme äärikristilliset. Hesarin tulevan raportoinnin laitakristillisistä taidan jättää väliin ihan mielentyyneyden vuoksi.

8 kommenttia:

Vasarahammer kirjoitti...

Kuulin minäkin tuon äärikristillisen ja vaihdoin sen jälkeen kanavaa.

Ehkä Yleisradiota voisi kutsua "äärisuvaitsevaiseksi" mediayhtiöksi.

Niistä kahdesta juontajakanasta se Damström ainakin herättää kylmiä väreitä.

IDA kirjoitti...

YLE:ssä on paljon hyvää, mutta mitään siitä ei ole eksynyt uutis- ja ajankohtaistoimitukseen, jonka minusta voisi aivan hyvin lopettaa ja siirtää siltä varoja dokumentti- ja kulttuuripuolelle.

Kotimaan lukeminen pitänee myös lopettaa kokonaan.

Paavo kirjoitti...

En tajua miksi Suomen ei-äärikristitty kansa ei kykene suhtautumaan tähän samoin, kuin siihen, että tuo Nuotta tuntuu kannustavan myös itsetyydytyksestä eroonpääsemiseen ja pitää sitä lankeemuksena.

Vakaumuksellisetkaan runkkarit eivät koe ihmisarvoaan loukatun, vaikka nämä talibanit tahtovat heidän kieltävän itsensä ja luontaisen seksuaalisuutensa.

Ja toisaalta sitten vaaditaan, että Ilkka Kanerva eheytyisi bimbofiliastaan tai pysyisi edes tukevasti kaapissa, muuten ei ole asiaa luottamustehtäviin.

Anonyymi kirjoitti...

Raamatuntutkijan, raamatunkäännöskomitean jäsenen, professori Martti Nissisen kanta asiaan

http://freepathways.wordpress.com/2010/10/28/nissinen/

IDA kirjoitti...

Raamatuntutkijan, raamatunkäännöskomitean jäsenen, professori Martti Nissisen kanta asiaan.

Itseäni kiinnostaa lähinnä kirkon kanta ja kirkon tulkinnat, jotka muodostavat alkuseurakunnista lähtevän jatkuvan kokonaisuuden. Siinä ei ole homouteen mitään erillistä kantaa.

Se, että joku Nissinen muodostaa oman tulkintansa Raamatusta on lähinnä järjetöntä. Yleensäkin on sulaa hulluutta, että ihmiset kokevat maailman jotenkin olemukseltaan muuttuneen. Teknologista kehitystä tässä vain on ollut.

Anonyymi kirjoitti...

Myös toinen Raamatun tutkija, professori emeritus Raija Sollamo on samantyyppisellä kannalla kuin Nissinen:

http://freepathways.wordpress.com/2011/04/03/homotlestadiolaisuudessa/

Minusta professorien kannanotot ovat lähinnä hyväätarkoittavia eufemismeja. Kun ei haluta myöntää että heimokirja mikä heimokirja jolla ei kertakaikkiaan ole mitään todellista substanssia nykymaailmassa.

Kiitos mielenkiintoisesta blogistasi!

IDA kirjoitti...

Sollamokin vaikuttaisi olevan jonkinlainen liberaaliteologi. Lestadiolaisiin en ota kantaa, kun en tunne. Valistunut veikkaukseni on, että he ovat kuin mikä tahansa samankokoinen ryhmä erilaisten alistamisien ja rikollisuuden suhteen.

"Minusta professorien kannanotot ovat lähinnä hyväätarkoittavia eufemismeja. Kun ei haluta myöntää että heimokirja mikä heimokirja jolla ei kertakaikkiaan ole mitään todellista substanssia nykymaailmassa".

Joo. Varmaan he ovat hyvää tarkoittavia ja yrittävät lähinnä selittää asioita itselleen ja muille.

Tuosta todellisesta substanssista olemme luonnollisesti eri mieltä. Sen suhteen mikään ei ole muuttunut.

"Kiitos mielenkiintoisesta blogistasi!

Eipä kestä. Hienoa, jos kiinnostaa.

Anonyymi kirjoitti...

"Minusta professorien kannanotot ovat lähinnä hyväätarkoittavia eufemismeja. Kun ei haluta myöntää että heimokirja mikä heimokirja jolla ei kertakaikkiaan ole mitään todellista substanssia nykymaailmassa."

Samaa mieltä heimokirjasta.

Mutta professorien kannanotoilla voi olla jonkinlainen suvaitsevaisuutta edistävä vaikutus teologian opiskelijoiden ja valistuneempien uskovaisten piireissä.

Vai olenko toiveajattelija.