maanantai 7. maaliskuuta 2011

Joukkohali

Halataan kaikki henkisesti Taneli Heikkaa. Taneli voi pahoin ja vihreät hänen kanssaan. Paraneminen tietysti edellyttää tosiasioiden tunnustamista, joten Tanelin ja vihreiden kannattaisi ihan ensimmäiseksi lopettaa oman huonoutensa projisoiminen perussuomalaisiin.

Niiltä lukijoista, jotka äänestävät vihreitä, ovat puolueen jäseniä tai ehdokkaita kysyisin edelleen: Miten ihmeessä te kehtaatte? Tämä ei siis ole retorinen, vaan ihan vilpitön kysymys.

Vihreäthän muistetaan puolueena, joka toi, Taneli Heikan kaltaisten mediahahmojen tuella, Suomeen poliittiset oikeudenkäynnit. Sillä linjalla vihreät selvästi aikovat myös jatkaa, joten kansalaisten kannalta parasta tietenkin on, että puolue olisi mahdollisimman pieni tai, että sitä ei olisi ollenkaan. Niille, joita vihreiden alkuperäinen idea luonnon suojelemisesta kiinnostaa on tarjolla vaikkapa juuri perussuomalaiset. Timo "Pappa" Soinikin piti viikoittaista absistenssipäivää lihan suhteen hiljaisesti, nöyrästi ja muille tyrkyttämättä jo kauan ennen kuin vihreät natsit pakottivat Helsingin koululaiset noudattamaan aatettaan samalla jyräävällä tavalla, kuin Adolf "Metroseksuaali" Hitler teki 30-luvun Saksassa.

Muutenkin kannattaa muistaa, että 30-luvun Saksassa juuri kukaan ei luullut juuri niiden natsien olevan pahoja. Osittain varmaan siksi, että natsit kaikkein eniten ja sumeilematta toitottivat olevansa hyviä. Heillä oli myös omat propagandalehtensä, joissa vihjailtiin, että poliittisten vastustajien pelossa ei uskalla kirjoittaa, samaan aikaan, kun he itse suunnittelivat sananvapauden rajoituksia. Natseissa kuitenkin oli myös ihan sivistynyttä sivistyneistöä mukana, joten he eivät menneet niin halpaan kuin Taneli Heikka ja vihreät, eli palavissa innoissaan paljastaneet kokonaan omaa olemustaan etukäteen. Tyhmyys ei olekaan synti, vaan tyhmyys on monessa mielessä arvostettavaa ja erittäin hienoa. Korkeampia voimia voimme kiittää myös siitä, että sellainenkin vilpillinen tyhmyys, joka yrittää naamioitua älyllisyydeksi tulee aina esiin juhlittavaksi. Vihreille on nyt käynyt niin: kovasta yrityksestä huolimatta ei heistä ole edes kunnon natseiksi. Mikä on hienoa.

P.S.

Ilamannille ja Kalskeelle vielä, että kirjoituksen sisältämä linkki selkeälle netin vihasivustolle, on täysin tietoinen teko. Vetoan kuitenkin syyntakeettomuuteeni, sillä tietoisuutta on aivan selvästi ihan joka junaan ja useita on vielä asemilla odottamassakin sitä koskaan tulematonta junaa.

10 kommenttia:

Kari Rydman kirjoitti...

Olisit voinut irvailla myös tuon pikku-cromwellin jutun ontuvalle logiikalle ja sisäisille ristiriidoille...

Michelange kirjoitti...

Taneli Heikan blogikirjoitus on merkki suvaitsevaiston riveissä leviävästä paniikista. Vaikka vahingonilo ei ole tunteista jaloin, sitä on vaikea olla tässä tilanteessa tuntematta.

Vaikka omassa suhtautumisessani persuihin on jonkin verran ambivalenssia, varmuuuteni äänestää heitä lisääntyy päivä päivältä juuri tämmöisten taneli-heikkojen (heh, noinko se Heikka tosiaan taipuu?)takia. Toivon heille mahdollisimman ankaraa henkistä ahdistusta "vaskistien" musertavan vaalivoiton edessä; tietävätpä ainakin miltä meikäläisestä on tuntunut elää Tarja Halosen johtamassa maassa.

IDA kirjoitti...

Olisit voinut irvailla myös tuon pikku-cromwellin jutun ontuvalle logiikalle ja sisäisille ristiriidoille...

Muut tekevät sitä ainakin Hommassa. Yritän löytää yleistä eetosta, joka ilmeisesti on kaiken loogisuuden ja rationaalisuuden tuolla puolen.

Heikkahan olisi muuten täysin looginen, jos hän hylkäisi jutuissaan demokratian puolustamisen ja toteaisi, että vaaditaan hänen kaltaistensa muodostaman "älymystön" feodaalioikeuksien puolustamista.

Siinäkin olisi kuitenkin taas todettava, että ennen oli kaikki paremmin: säädytkin olivat kirkasälyisempiä ;)

Yrjöperskeles kirjoitti...

Niin, tyyppi tuumi, että "Persujen vaaliohjelma pitäisi repiä kappaleiksi johtavien älykköjen voimin". Eikös hänellä olis ollut mahdollisuus tehdä se omassa kirjoituksessaan? Ei tehnyt. Mutisi vain.

Anonyymi kirjoitti...

Onko kommentoijakunta sitä mieltä, että persujen taidepoliittinen pläjäys ei ansaitse kritiikkia?

Minusta se on...vähän vaikea keksiä sanaa...typerä.

En tiedä, tarkoittiko Heikka juuri tätä osaa persujen ohjelmasta, mutta jos tarkoitti, niin propsit siitä.

Ihmettelenkin eräiden entisten taiteilijoiden kokemaa vetovoimaa sellaisiin höpinöihin. Samat ihmiset vieläpä itse halveksivat (juntti)kansan kannanottoja, samalla kun vaativat milloin mitäkin elittin harrastusta valtion kirstusta rahoitettavaksi.

Ja sitten ollaan niin eliittikriittisiä, kun keskustelukavereina ovat toiset arabiahdistuneet.

IDA kirjoitti...

En tiedä, tarkoittiko Heikka juuri tätä osaa persujen ohjelmasta, mutta jos tarkoitti, niin propsit siitä.

Ei Heikka tainnut sanoa PS:n ohjelmasta mitään muuta kuin, että koko älymystön pitäisi nyt ryhdistäytyä yhdessä repimään sitä.

Joo. Voin kuvitella, että heti on Suomessa entinen taiteilija, jos on sanonut ohjelmasta yhdenkin myönteisen sanan. Taiteilijat, ainakin ne jotka ovat äänessä, vaikuttavat todellisilta laumasieluilta. Siinä ei sinänsä ole mitään vikaa, mutta kun ne ovat väärässä laumassa ja niiltä puuttuu hyvä paimen ;)

Anonyymi kirjoitti...

"Joo. Voin kuvitella, että heti on Suomessa entinen taiteilija, jos on sanonut ohjelmasta yhdenkin myönteisen sanan."

Toisarvoista on se, sanotaanko juu vai ei, perusteluistahan tässä on kysymys.

Ihan olisi "kiva" kuulla, kuka taitelija haluaa minkä tahansa ismin ainoaksi taidesuunnaksi ja ennen kaikkea, miksi.

"Siinä ei sinänsä ole mitään vikaa, mutta kun ne ovat väärässä laumassa ja niiltä puuttuu hyvä paimen ;)"

No, Saarakkala-niminen nuorukainen on julkisuudessa näkynyt pyrkivän tuohon paimenen rooliin. Sanoisin kuitenkin, että pelkkä halukkuus viettää elämänsä elukoiden kanssa ei vielä vakuuta allekirjoittanutta valtuuttamaan hemmolle valtakunnan virallisen taidemesenaatin roolia.

IDA kirjoitti...

En tarkoittanut Saarakkalaa tai ketään muutakaan ihmistä ;)

Olisi kiva välillä lukea ehdotuksia tai muiden puolueiden kulttuuripoliittisia ohjelmia. Omasta mielestäni PS:n ohjelma on ihan oikean suuntainen, mutta en ota sitä mitenkään ahtaasti, koska käytäntö tietenkin tulee sanelemaan miten rahoja jaetaan ja aika pitkälle se menee jo vakiintuneiden instituutioiden kautta.

Mitä mieltä itse taiteen ja kulttuurin ystävänä ja ilmeisen valistuneena harrastajana olet siitä pitäisikö Veikkauksen monopoli purkaa täysin, jotta kansainväliset vedonlyöntitoimistot pääsivät suomalaisen taiteen mesenaateiksi?

Catilina kirjoitti...

Minun vaan jatkuvasti tekee mieleni vihjaista painokkaasti tietyille tahoille, että eräs edelleenkin elävä kuvataiteilija joi kauan sitten sai laajalti mainetta ja juhlintaa hämmästyttävän "rohkeutensa" vuoksi.
Hän näet rohkeni esittää islamin toiseksi suurimman profeetan saastaisena sikana.

Tämä ehkä ansaitsisi uuden arvion.

Anonyymi kirjoitti...

"Olisi kiva välillä lukea ehdotuksia tai muiden puolueiden kulttuuripoliittisia ohjelmia."

Näitähän on tarjolla mm. sellaisessa julkaisukanavassa kuin internet.

"Omasta mielestäni PS:n ohjelma on
oikean suuntainen"

Minusta se on typerä.

Mitä tulee Veikkauksen tai Rahiksen monopoliasemiin ja niiden voittovarojen jakamiseen yleishyödyllisiin tarkoituksiin, kantani on ei. Perusteena nimenomaan esittämäsi ironinen(?)tulkinta päätöksen seurauksista.