lauantai 22. tammikuuta 2011

Sivistyssuomi

Aina silloin tällöin Sivistyssuomi tunkeutuu tänne Kymenlaaksoon fyysisesti ja aatteellisesti. Tämä on huono juttu. Aamun Kymen Sanomien mukaan taas on tapahtunut niin. Pyhtään koululaiset haluavat lehden suuren jutun mukaan pitää pipoa päässään sisällä koulussa. Tätä heille ei sallita, kuten oikein onkin. Pyhtään sivistystoimen johtaja - todennäköisesti palkattua vierastyövoimaa Sivistyssuomesta - kuitenkin puolustaa koululaisia ja haluaa heidän näkemyksensä esiin, keskusteltavaksi ja äänestettäväksi. Hänen mukaansa teinit eivät pidä pipon pitämistä sisällä päässä sivistymättömänä käytöksenä. Voisin kertoa hänelle monta muuta asiaa, joita teinit eivät pidä sivistymättömänä käytöksenä, mutta jotka ovat sitä. Ainoa oikea vastaus Pyhtään koululaisille onkin: "Turpa kiinni ja pipo pois päästä tai istut kaksi tuntia jälki-istuntoa tänään. Noin aluksi."

Ja sitten oli kylässä käynyt vasemmistoliberaalien nimittämä ministeri Henna Virkkunen. Hän kävi toteamassa, että pakkoruotsia aiotaan laajentaa ja tehdä pakollisemmaksi. Tunnen itse tiettyä sympatiaa Sivistyssuomen Vasemmistoliberaalin puolueen sisällä toimivia konservatiivisia oikeistolaisia kohtaan; pienessä on aina jotain kaunista. Ja muutenkin tämä on minulle, joka tunnollisesti suoritan maabrandityöryhmän minulle antamia tehtäviä ( Mummolle terveisiä ja hyvää huomenta. Lumityöt tehty! ) tavallaan henkilökohtainen asia. Meistä maabrandikansalaisista ei ole hauskaa, jos vahingossa ja epähuomiossa otamme Sivistyssuomen vasemmistoliberaalien petoksen todesta ja mainitsemme saksalaisille, puolalaisille, italialaisille, ranskalaisille, espanjalaisille jne..., konservatiiveille että Suomen Kokoomus on oikeistokonservatiivinen puolue ja kohtaamme heidän oikeutetun ja pilkallisen naurunsa. Asiahan on kautta läntisen Euroopan perinteisten oikeistolaispiirien parissa yhtä naurettava, kuin Olli Rehn on vihattu.

Vasemmistoliberaali puolue voisikin ottaa peilin käteensä, ja suunnata sen on omaan ministerijoukkoonsa meditoiden: "Nämä me yhdessä asetimme ministereiksi." Totuus puhdistaa ja tekee vahvaksi. Henna "pakkoruotsi" Virkkusen lisäksihän siellä on, vain yhtenä esimerkkinä, vaikkapa Paula Risikko, joka vaatii suurten, eurooppalaisten kirkkojen rippisalaisuuden purkamista Euroopan aitososialistien ja kommunistien tahdon mukaisesti. Jyrki Kataista ja Alexander Stubbia ei kai tarvitse edes erikseen mainita, mutta mainitaan nyt, kun kerran meidän lehtiimme onton sivistyksen kanssa tunkeudutaan.

Vasemmistoliberaaleissa, jotka eivät myönnä olevansa vasemmistoliberaaleja, ei ole mitään aitoa.

4 kommenttia:

Kumitonttu kirjoitti...

Vasemmistoliberaali tuo mieleen kuvan ihmisestä, joka ei ymmärrä ajelevansa puolilla valoilla. Ne, jotka ymmärtävät, ovat puolestaan reilusti kommareita.

Pyhtään sivistystoimenjohtajalla ei näemmä pipo paljon päätä purista. Vanhoina hyvinä aikoina kunnissa oli myös raittiussihteeri ja nuorisotyöntekijä. Joskus tulee pohtineeksi, että mitä ne ihmiset itse ajattelivat tehtävistään. Voiko jotain työtä todella tehdä vaan siksi että siitä saa palkkaa vai pitivätkö ne ihmiset omia hommiaan oikeasti tärkeinä? Ilmeisesti, koska joillekin sormi ojossa paasaaminen sopii kuin luonnostaan.

Anonyymi kirjoitti...

Perussuomalaisten lista ei kaihda vertailua: Timo Soini... Retoriikan (paikoin jopa hyvän) taakse katsomatta pidin blogin kirjoittajaa jollakin tavoin jopa kunnioitettavana, mutta olen kohdannut totuuden - enkä tuhlaa enää aikaani: kaikki on todellakin päätetty syntaksitason vastakkainasettelun turvin. Olen viherpunikki (oikeasti en edes pidä kommunistisesta ajattelumallista) ja näkymättömän sanakirjan määräystä vastaan ei käy taisteleminen. Siis, logoksen turvin blogin ylläpitäjä hakkaa neekereitä sopivassa kaljahuurussa kavereiden menetyksen pelossa. Millähän tavoin on mahdollista erottautua ykskaks EU:sta? Noinko laastarin vain vetäisemällä? Kapitalismi on todellakin säännötön ja rajaton, se sallii kaiken, ja ehkä sitä vasten olisi turvallisempaa tarkastella mielipiteitään kuin huudahdusta "perjantai, (eilen, ettei tule väärinkäsityksiä) arvot kunniaan!"

IDA kirjoitti...

Kumitonttu:

Kyllähän raittiussihteeri olisi paikallaan kunnassa kuin kunnassa.

Anonyymi:

Just noin. Halataan! Ja otetaan hattu päästä sisätiloissa.

Anonyymi kirjoitti...

Perjantaihan oli myös tuon suuren maahanmuuttajan, Robinson Crusoen, palvelija.