tiistai 4. tammikuuta 2011

Miksi juuri nyt?

Suomen korkein hallinto-oikeus teki tänään linjapäätöksen, että turvapaikanhakijoita ei enää palauteta Bagdadiin. Asiasta kertoo YLE. Muut Euroopan maat eivät ole tällaista päätöstä tehneet.

Bagdad nyt ei varmasti ole ollut aikoihin maailman turvallisin kaupunki, mutta mikä siitä tekee juuri nyt turvattomamman kuin aiemmin?

Viime vuoden lokakuun viimeisenä iltana islamistiseen terroriin kytköksissä oleva ryhmä hyökkäsi Bagdadilaiseen kirkkoon kesken messun. Hyökkäyksen, joka taas on kytköksissä Egyptissä tapahtuneeseen pommi-iskuun koptikristittyä kirkkoa kohtaan, menetti henkensä yli 50 ihmistä. Sen jälkeen Bagdadissa on hyökkäilty kristittyjen koteihin ja heitä on paennut sieltä tuhansia. Eli kristityille Bagdad ainakin on muuttunut vaarallisemmaksi. Bagdadissa on edelleen USA:n armeijaa ja siellä on lailliset poliisivoimat, jotka yrittävät turvata kristittyjen koteja ja ottaa kiinni niitä islamistisia terroristeja, jotka ovat olleet hyökkäysten takana. Bagdad on siis muuttunut vaarallisemmaksi myös näille terroristeille.

Mikäli olisin suomalainen viranomainen olisin tarkkana. Mutta en ole enkä usko, että he ovat. Elleivät sitten juuri väärin, mikä jopa voisin uskoa.

Ei kommentteja: