torstai 20. tammikuuta 2011

Boikotti

Egyptin johtavat muslimioppineet ovat julistaneet Vatikaanin boikottiin uskontojen välisessä dialogissa:

Top Muslin Scholars announce boycott of dialogue with Vatican.

Tästä saattaa, valitettavasti, kehittyä vielä tämän vuoden uutisjuttu, kun ottaa huomioon sen, että Egypti jo aikaisemmin kutsui kotiin Vatikaanin suurlähettiläänsä. Ja sen, että Europarlamentti tuomitsi tänään kristittyjen vainot vaikka Vihreiden edustaja olikin keskustelussa todennut, että Eurooppa ei saa antaa ääriryhmien hallita esityslistaa ja antaa väärää kuvan muslimeista. Hän sanoi, että kristityt Lähi-idässä eivät edusta Euroopan politiikkaa sen enempää kuin muslimit Euroopassa Lähi-itää.

Kaikkineen tämä on kummallinen juttu, josta ei voi tehdä muuta johtopäätöstä kuin sen, että pelkästään kristittyjen vainon, joka on tosiasia, mainitseminen on islamilaisen maailman mielestä silkka vääryys heitä itseään kohtaan. Tässähän siis on kyse Egyptistä, eikä mistään kiihkoislamilaisesta valtiosta tai ryhmästä.

Valistuneesti veikkaisin, että Euroopan Unioni ja lännen ihmisoikeusjärjestöt tulevat vielä vähintäänkin harkitsemaan painostustoimia tämän asian tiimoilta. Vatikaania kohtaan.

4 kommenttia:

Vasarahammer kirjoitti...

Etkö sinä IDA ole vielä oppinut, että kaikki asiat, jotka saavat islamin näyttäytymään huonossa valossa, ovat muslimioppineiden mielestä huonoja asioita.

Asioiden totuusarvolla ei ole merkitystä. Jos minä sanon, että islam pyrkii ylivaltaan suhteessa muihin uskontoihin, kyseessä on vihapuhe ja islamofobia.

Jos taas oppinut imaami julistaa, kuinka islam on ainoa oikea uskonto ja muiden pitää alistua sen vallan alle, asiassa ei ole mitään pahaa.

IDA kirjoitti...

Olenhan minä sen oppinut. Käytän ihmettelyä jonkinlaisena retorisena keinona. Ja toisaalta se on rehellisestä, koska onhan tämä ihmeellistä.

Täytyy olla huolissaan, että islamista ei vain tulisi väärää kuvaa, joten ei voi tuomita kristittyjen murhaamista. Tai edes yrittää tehdä mitään sen eteen, että ei murhattaisi. Ainoa sallittu mahdollisuus olisi olla hiljaa koko kristinuskosta. Siihenhän Euroopan liberaalit ihmisoikeustaistelijat kaiketi myös pyrkivät.

Anonyymi kirjoitti...

Sinänsähän on mielenkiintoista, että jos muslimioppineiden mielestä kristittyjen kurkuttaminen Egyptissä on maan sisäinen asia johon Euroopan kristittyjen capo dei capi ei parane tunkea nokkaansa niin kuinka siellä päin suhtaudutaan uskonveljien kohteluun länsimaissa?

Herja

IDA kirjoitti...

Länsimaissa pitäisi olla piirtämättä Muhammedin kuvaa, ainakin.