torstai 20. tammikuuta 2011

Passin polttoKansainvälisen kaupan alalla kerrottiin tällaista tarinaa: Kun kuningatar Elisabetilta kysyttiin kantaa ilotalojen laillistamiseen, hän totesi, että budjetissa ei ole varoja Brittein saarten kattamiseen.

Iltalehti uutisoi, että mies, joka on uhannut polttaa Koraanin ei pääse Britanniaan: Kohupastorilta evätty pääsy Britanniaan. Britannian sisäministeriö perusteleen päätöstä seuraavasti: "Britanniaan pääsy on etuoikeus, ei oikeus sinänsä. Emme halua tänne ihmisiä, joiden läsnäolo ei edistä yhteistä hyvää"

Mikäli tämän yksittäistapauksen, joka sinänsä kyllä on tietyissä rajoissa ymmärrettävä, yhdistää moneen muuhun, yhtenä räikeimpänä esimerkkinä, että Geert Wildersiltä evättiin myös pääsy Britanniaan, niin voisi oikeastaan suorittaa symbolisen EU-passin polton ja onnitella itseään siitä, että mitään asiaa Britanniaan ei enää ole. On myös onnellisesti yritettävä elää niin, että sellaista ei myöskään tule.

Toinen kansainvälisen kaupan piirissä usein toistunut viisaus, jonka esitän tietenkin siistityssä muodossa oli: "Siis Englantiin? Ei hemmetti!"

Ja ehkä tässä yhteydessä on hyvä muistaa sekin, että kuolemansairas Oriana Fallaci ei voinut matkustaa Ranskaan pidättämisen pelossa, niin tiedämme mikä on unionimme kulttuurillinen tila. Koska kaikki sanovat, että kritisointi on turhaa ja tyhjää ellei esitä vaihtoehtoja, esitän, että Suomi tukee kaikkia Espanjan talouden pelastamistoimia ja esittää julkisina perusteluinaan sen, että siellä "ruma sana sanotaan niin ku se on."

Ei kommentteja: