maanantai 12. helmikuuta 2007

Sivilisaatioiden dialogi

Fox-kanavan Hannity's America ohjelman keskustelu oppineen imaamin ja amerikkalaisen toimittajan kanssa kuullostaa jotenkin tutulta. Suomesta mieleen tulevat ainakin imaamimme aggressiiviset "tarkoitit luokata, tarkoitit loukata" - hokemat Ajankohtaisen kakkosen keskusteluillassa ja Tampereen ikiomien shiiamuslimien johtajan räksytys Suomen ulkoministerille A-talkissa.

Itselläni ei ole mitään sitä vastaan sellaiset politiikan oppineet kuin vaikkapa Tuomioja, Vanhanen ja Katainen kävisivät tuollaista dialogia islamilaisten oppineiden kanssa. Tavallaanhan siinä olisi kaksi samantasoista vastakkain. Vanhanenkin voisi joutua hieman pinnistelemään, että ehtisi joka kerta, kun puheenvuoroon olisi mahdollisuus, esittämään anteeksipyyntönsä.

Pidän kuitenkin erittäin tärkeänä, että tavallisten, järkevien Suomen kansalaisten ei tarvitse osallistua tuollaiseen dialogiin millään tavoin ja siksi näen myös tarpeelliseksi hakea uusia poliittisia vaihtoehtoja tulevissa vaaleissa. Vanhat - suhteessa tähän kysymykseen - on jo aika pitkälle nähty ja ne on siinä suhteessa todella kevyiksi havaittu.

Ei kommentteja: