sunnuntai 4. helmikuuta 2007

Amerikkalainen supersunnuntai

Vaatimattoman näkemykseni mukaan puolustus on kaikkien pallopelien ydin. Esimerkiksi koripallopelit, jotka päättyvät lukuihin 120 - 115 ovat silkkaa roskaa ja pelleilyä, jossa joukkueet tekevät kaiken väärin. Siksi oletan vahvasti, että Chicago Bears voittaa tänään Indianapolis Coltsit vaikka en ole koko sarjaa sen kummemmin seurannutkaan, kunhan nyt luin, että puolustus on Bearsien vahvuus. Omaa oikeaa aikaamme keskellä ensi yötähän tuo sitten nähdään.

Amerikkalainen jalkapallo on ehkä paras televisiolaji. Peliä on mielenkiintoista seurata vaikka ei olisi mitenkään kummankaan joukkueen puolella tai tuntisi joukkueiden taustalla olevaa "kulttuuria". Oikea jalkapallo, jossa pallo on radikaalisti pyöreä ja sitä potkitaan kekseliäästi jaloin ei toimi samalla tavoin. Siihen liittyy niin paljon kaikkea muuta. Toisaalta itse Super Bowlissa alkavat ylipitkät mainoskatkot jo häiritä pelin rytmittymistä.

Toivotaan kuitenkin, että peli on yhtä tasainen ja jännittävä kuin vuosina 2002 ja 2004 jolloin New England Patriots otti voittonsa potkaisemalla palloa pelin loppuhetkillä.

Ei kommentteja: