perjantai 16. helmikuuta 2007

Olen Bopo

Tämän tieteellisen testin tuloksista voi tehdä tasan kolme johtopäätöstä: Ranteet auki, kuula kalloon tai narua kaulaan. Eli kyllähän tässä nyt minäkuva järkkyy ihmistieteiden edessä.

Ehkä huvittavinta oli testissä oli seuraava vaihtoehto: "Suomen pitäisi EU-puheenjohtakauden kunniaksi palata EU:n ytimeen ja ottaa aktiivinen rooli unionissa." Siis palata? Ottaen huomioon, että testi on Kokoomusnuorten, joiden luulisi olevan keskimääräistä tietoisempia yhteiskunnallisista asioista, sivuilta niin aika hyvin on ilmeisesti onnistuttu luomaan yleinen harhakuva siitä, että Suomi olisi joskus ollut Euroopan yhteisön ytimessä.

Sinänsä merkityksetön juttu, mutta kuvaa omalla tavallaan nykypolitiikan puhdasta seremoniallisuutta. Politiikkaa pyritään tekemään sellaiselta pohjalta mitä ei koskaan ole ollutkaan ja joka on reaalitodellisuudessa merkityksetön, eli voidaan vaikka aloittaa sen ihmetteleminen kuka on johtanut Suomen pois EU:n ytimestä huolimatta siitä, että Suomi ei koskaan ole EU:n ytimessä ollutkaan.

Viime eduskuntavaalithan käytiin sen kaikkein keskeisimmän asian ympärillä onko Paavo Lipponen antanut suostumuksensa USA:n hyökkäykselle Irakiin, joten jos tuosta olemattomasta ytimestä luisumisesta nousisi vaalikysymys niin positiivista siinä tietysti olisi se, että oltaisiin sentään askel lähempänä Korppoon tai Kuopion kunnanvaltuustoja, joissa tehdään Suomen kannalta oleellisempia päätöksiä.

Ei kommentteja: