maanantai 19. helmikuuta 2007

Maailmassa on virhe

Tuntuu mielettömän hienolta elää ilman kipuja, mutta toisaalta masentavan pitkäksi käy aika, kun pitäisi vielä noudattaa kohtuullisen tiukkoja liikuntarajoituksia, vaikka tuntuukin siltä, kuin olisi täysin kypsä jo juoksentelemaankin. Oudon rauhaton olo siis. Tämä ei kuitenkaan ole se varsinainen virhe.

On nimittäin niin, että tiettyjen vahvojen tutkimusten mukaan kielet ja murteet muuttuvat enimmäkseen sen mukaan miten suosituimmat teinitytöt puhuvat. Heitä matkitaan puhutun kielen suhteen eniten. Väite natsaisi aika hyvin yhteen erilaisten evoluutiobiologisten väitteiden kanssa, joten se saattaa hyvin pitää paikkansakin. Ja aika kammottavia tulevaisuuden näkymiä moinen tieto avaa, jos huomioi erilaiset Britney Spearsit teinien ihanteina. Kohtahan kukaan ei varmaan enää osaa puhua mitään. Sen kuin örähdellään vaan.

Ei ole kauaa siitä, kun saattoi huoleta sanoa, että olkaa nyt pojat vaan hiljaa, kyllä se x on se paras bändi, jos tytöt niin sanoo. Ne on todellisia asiantuntijoita näissä poppiasioissa. Nykyään taas ei voi enää sanoa oikein muuta kuin, että pitäkää nyt herranjumala se päänne kiinni ja menkää vaikka viulutunneille.

Kulttuuri muuttuu liian nopeasti ja erilaiset 'maladaptiiviset mutaatiot' tarttuvat liian herkästi. Se on se virhe. Ehkä pieni, mutta harvinaisen ärsyttävä.

4 kommenttia:

Jukka kirjoitti...

Mitenköhän pataanin tai arabian kieli sitten kehittyy ? Miehethän ei Suomessa ole koskaan edes puhuneet joten tuo sun väite on helppo uskoa suomenkielen osalta. Kuuntelin jotain inkeriläistä vanhusta että Inkerin suomalaiset miehet - silloin kun ennen Stalinia heitä ei vielä ollut kaikkia ammuttu - vetivät pipon silmillä jos aikoivat sanoa jotain.

Mikko Ellilä kirjoitti...

Aikuisten oikeesti!! Ihqudaa!!! Siis niinq Äm-Irk!!! Meitsi rulettaa!!! Frendi seuccaa Antti Tuiskun kaa!!! Pissikset pwnaa sut!!! LOL!!!11!!11!!!

IDA kirjoitti...

"joten tuo sun väite on helppo uskoa suomenkielen osalta"

Ei tuo minun väitteeni ole. Luin sen Boydin ja Richersonin kirjasta.

Ellilänkin hymy vielä hyytyy? Mieti vaikka hetki kuka matkii sinun puhetyyliäsi missään? Koskaan?

;)

IDA kirjoitti...

Eli tarkoitin siis kirjoitustyyliä. Sivistynyt tyyli täytyy kuitenkin oppia ja sen omaksumiseen täytyy sijoittaa.