perjantai 9. helmikuuta 2007

Mitä ajatuksia ostin tänään

Sairaalassa huonekaverina oli vanha, jo eläkkeellä oleva fyysikko mikä tietysti innosti minua esittämään omia näkemyksiäni supersäieteoriasta. Asiallisena fyysikkona mies ei paljoa spekuloinut vaan hänen mystinen vastauksena ja ehdotuksena kuului, että minun kannattaisi varmaankin lukea sellainen kirja kuin Herra Tompkins fysiikan ihmemaassa. Uteliaana ottamaan asioista selvää tietenkin hommasin tuon kirjan ja jos ei muuta niin se on ainakin hyvin kirjoitettu ja hauska, sekä myös ajatuksia herättävä. Eikä edes kallis. Tosin en kyllä tajua miten se liittyy näkemyksiini supersäieteoriasta, mutta oppia ikä kaikki.

Toinen ajatus oli melkein ilmainen, eli tuli laajakaistayhteyden hinnalla ikään kuin sen kylkiäisenä. Se meni jotenkin näin: Uskonto on merkityksellinen ainoastaan populaatiotason ilmiönä. Henkilökohtaisilla jumalsuhteilla ja muilla ei ole mitään merkitystä muuten kuin osina kokonaisuutta. Uskonto on ehkä oleellisin populaatiotason kommunikointikenttä ja ilman uskontoa ei ole kulttuuria eikä sivistystä, joten uskonnon vastainen, pelkästään jumalan kieltävä ateismi on puhdasta barbariaa, joka tähtää sivistyksen tuhoon. Tästä ehkä enemmän ja tarkemmin myöhemmin.

Kolmanneksi tuli vain mieleen, että leikauksen jälkeen ei ole tullut mieleen juoda lainkaan alkoholia. Eli ehkä tänään pitää ottaa muutama olut ihan vain sen vuoksi, että raittius ei pääsisi hiipien yllättämään. Tämä ajatus oli täysin ilmainen, mutta saattaa tietysti tulla kalliiksi.

Ei kommentteja: