tiistai 13. helmikuuta 2007

"Kansan" Uutiset

"Kansan" Uutisiksi itseään kutsuva lehti on julkaissut jutun siitä, kuinka Suomen Sisun jäseniä on ehdokkaina vaaleissa. Ottaen huomioon, että kyseinen, itsensä "vasemmistolaiseksi" määrittelevä lehti elää valtiollisella tuella, jota se ei osaa omin toimin hakea, huomio kiinnittyy ensimmäisenä siihen valoisaan seikkaan, että jutussa ei ole sen suurempia kirjoitusvirheitä. Muutenhan juttu tietenkin on "Kansan" Uutisille tyypillinen, eli sekä järjetön, että tyylitön.

Timo Soini ei ole Sisun jäsen, eikä minkäänlaisessa vastuussa Sisun toiminnasta. Hän on kuitenkin ainoa juttua varten haastateltu henkilö, vaikka juttu käsittelee enimmäkseen Sisua ja tehden senkin lähestulkoon suoranaisia - ehkä tietämättömyydestä johtuvia - valheita esittäen. Sisun edustajien nimet ja yhteystiedot kommentteja varten olisivat helposti löytyneet järjestön sivuilta. Niitä toimittaja on ilmeisesti selannut pitkäänkin huomaamatta edes sitä, että sivuilla on linkkejä sellaisiin arveluttaviin, ylikansallisuutta tavoitteleviin suomalaisiin maakuntasarjan julkaisuihin, kuin "Kansan" Uutiset, joista ei voi tilata mitään, koska kukaan ei mainosta niissä, mutta joista kuitenkin voi lukea juttuja erilaisista salaliitoista, sekä Leninin kyvyistä ajattelijana ja Antero Eerolan kyvyttömyydestä, niin ajattelussa kuin toimittamisessakin.

Sisun toiminnan laillisuus on tutkittu niin tarkasti ja todettu, että itseään "vasemmistolaisiksi" kutsuvilla yhteiskunnallisilla "vaikuttajilla" olisi syytä kääntää katseensa omien järjestöjensä suuntaan silloin, kun laillisuudesta on puhe.

Timo Soinille vielä lopuksi huomiona, että tässä asiassa ei ole mitään varsaa, eikä rekeä. Toisaalta kyllä pisteet siitä, että juttuun oli saatu edes yksi, yleisellä tasolla järkevä lause. Sentään.

Ei kommentteja: