tiistai 18. syyskuuta 2012

KampanjaaAjattelin lähteä vaaleihin seuraavalla motolla: "Jumalahan nämä asiat lopulta päättää, mutta jostain syystä minulle on annettu vapaus huudella sinne väliin."

Nyt, kun ehdokkuudet alkavat olla paketissa, pitäisi keksiä jotain. Yllättävän vaikeaa on kehitellä teemoja nimenomaan paikallisista asioista, joista niitä pitäisi kehitellä. Pitäisi esimerkiksi keksiä mitä kirjoittelisi yleisönosastoille. Tiedostan aika hyvin puutteet palveluissa, mutta toisaalta tiedostan myös sen, että mitään ei tapahdu, elleivät ihmiset itse ota vastuuta sen toteuttamisesta. Olin eilen mukana tilaisuudessa, jossa Kotkan Ympäristöseura vaati terveysasemien säilyttämistä. He olivat keränneet yli 14 000 ihmisen nimilistan vaatimusta tukevaan adressiin. Tavoite on mitä kannatettavin, mutta milläs säilytät ellei ole rahaa? Ja rahan puute ilmeni taas mitä karmivammilla tavalla Kotkan kaupungin papereista, joita tuon tilaisuuden jälkeen ensimmäistä kertaa selailin. Numerot kertovat aina aika paljon. Jos 14 000 allekirjoittaa olisi heittänyt kympin kolehtiin se tekisi 140 000 €oohhia. Se ei ole kaupungin konkurssissa paljon, mutta pääsisi silläkin alkuun.

Tällaisten asioiden toteaminen tuskin on kuitenkaan vaaleissa vetävää. Meillä on kylässä hevostalli ja sellaista yritystoimintaa haluan kaikin tavoin tukea. Mielelläni näkisin myös taloissa enemmän eläimiä ja enemmän peltoa, jota käytetään muuhun kuin polttorehun tuottamiseen turhuuden markkinoille. Myönnän avoimesti, että rakastan vanhaa maailmaa, jossa oli hevosia, lehmiä, sikoja, lampaita, sekä kissoja ja koiria ja jossa leipää tehtiin kotona viljasta. Toisaalta tiedän myös, että nykymaailma on tehokkaampi ja suo antejaan suuremmalle osalle ihmisistä, kuin vanha maailma. Yritän tasapainoilla. Jos äänestätte minua, lupaan suhtautua kaikkiin päätettäväksi tuleviin asioihin vakavasti ja taloudelliset realiteetit huomioiden.

15 kommenttia:

Kumitonttu kirjoitti...

Paras vaalilupauksesi voisi olla sellainen, että äänestät jokaista päätöstä vastaan, joka lisää kustannuksia. Siihen perään lisäät sellaisen, että tuet kaikkien sellaisten toimintojen supistamista lain vaatimalle minimitasolle kaupungin velkaantumisen lopettamiseksi. Jos joku kaipaa jotain maksutonta palvelua eikä sitä Kotkasta saa, niin muuttakoon muualle. Katoaapahan samalla yksi rahareikä kunnasta.

IDA kirjoitti...

En mä ihan suoraan tollaseen lähde. Siis kyllä minä lähden siitä, että varsinkin koulutus, terveydenhuolto ja sitten vanhuksista huolta pitäminen pyritään pitämään maksuttomina. Tai siis yhteisen verorahan piirissä.

Näitä pitää vain tehostaa ja vastuuta, sekä valtaa pitää siirtää lähemmäs itse palveluja.

Tomi kirjoitti...

Kumiksen mielestahan yhteiskunnan ei pitaisi maksaa muuta kuin tieverkot ja parkkipaikat.

IDA kirjoitti...

Toisaalta tässä voidaan kyllä esittää se kysymys, että mikä se yhteiskunta on. Selkeät numerot eivät ainakaan näytä hyviltä.

Tomi kirjoitti...

Tah? Nyt IDA en tajunnut.

vieras kirjoitti...

Aiheeseen kuulumatonta mutta. Katsoitko maajoukkueen Ranska-pelin? Miltä se vaikutti mielestäsi? Entä seurasitko harjoitusottelua Tsekkiä vastaan? Siitä sentään saatiin voitto.

Entäs meinaatko tehdä Atheltic Bilbaon alkanutta kautta koskevan blogiesittelyn? Miltä vaikuttaa sarjapelit? Entäs Copa del Rey? Entäs Eurooppa-liiga?

Eurooppa-liigan pelit alkavat torstaina. Bilbaon kanssa samassa lohkossa pelaavat Lyon, Sparta Praha sekä Ironi Kiryat Shmona. Luulisi tuosta lohkosta pääsevän pudotuspeleihin.

IDA kirjoitti...

Vieras:

Maajoukkueeseen olen tyytyväinen. Minusta Paatelaiselle pitää antaa rauha rakentaa joukkuetta. Ei ehkä päästä MM-kisojen lopputurnaukseen, mutta vahvistetaan joukkuetta hiljalleen ja luodaan sille oma tyylinsä pelata.

Athleticia tarkkailen ja kannatan, mutta käytän nyt aikaani näihin kunnallisvaaleihin.

IDA kirjoitti...

Tomi:

Siis nyt näyttää aika vahvasti siltä, että kivet ovat oikeasti kupissa.

Tomi kirjoitti...

Helsingissa kuohunta sen kun jatkuu. Vaatainen ei lahde ehdokkaaksi.

Teille nayttaa olevan puolueen sisalla enemman skismoja kuin muilla puolueilla yhteensa. Mistako lie johtuu?

IDA kirjoitti...

Helsinki on Helsinki. Iso kaupunki ja aikuiset miehet. Siellä kuitenkin on ilmeisesti täysi lista, eikä kenenkään ole pakko lähteä.

Tupakkamies kirjoitti...

Kumiksen mielestahan yhteiskunnan ei pitaisi maksaa muuta kuin tieverkot ja parkkipaikat.

Hehehe! Tämä oli hyvä ja tällainen mielikuva on tosiaan päässyt syntymään. Tohon voisi lisätä vielä, että Kumitontulla pitää olla oikeus ajaa ja pysäköidä missä tahansa ja milloin tahansa. Ja tässä asiassa ei sitten päde mitkään omistusoikeudet!

Tomi kirjoitti...

Nähtävästi Väätäinen on turhautunut teidän pyöreään johtajaanne.

IDA kirjoitti...

Väätäinen ei nyt juurikaan jaksa kiinnostaa. Ei ole meidän asettama ehdokas.

Anonyymi kirjoitti...

Kannattaisi kuitenkin varoa ylipainoa, sillä kun näkyy olevan yllättäviä seurauksia huippuasiantuntijoiden mukaan.

IDA kirjoitti...

Itsehän siis pidän viikoittaisen kasvispäivän, kuten Helsingin kiltit koululaisetkin pitävät. Paavin määräyksestä ;)