perjantai 14. syyskuuta 2012

Brianin elämä

En aio katsoa kyseistä elokuvaa, enkä niihin linkittää katkelmiin, joita elokuvasta verkossa pyörii. Luotan tässä liberaalin, valistuneen ja edistyksellisen älymystön sanaan: Elokuva on äärimmäisen vastenmielinen, loukkaava ja rasistinen. Parasta olisikin, jos se kiellettäisiin kokonaan ja sen tekijät oikeudenmukaisesti tuomittaisiin.

7 kommenttia:

Tiedemies kirjoitti...

Se on vastenmielinen, loukkaava, ja rasistinen.

Se on myös äärimmäisen hauska. Jos et ole nähnyt sitä, niin suosittelen katsomaan. Se on täynnä elämäniloa ja räävitöntä pilkkaa kaikkia ja kaikkea kohtaan.

Tiedemies kirjoitti...

www.youtube.com/watch?v=umRRCkspaQU

Tomi kirjoitti...

Itseasiassa elokuva oli pitkään kielletty Irlannissa. Enää se ei taida olla.
Ymmärrän, että kristitty voi pitää sitä loukkaavana, se on elokuvan tarkoituskin.

Brianin elämä on hauska, mutta itse pidän "Hullusta maailmasta" enemmän.

Tomi kirjoitti...

Suosittelen TM:n lailla sinua katsomaan elokuva. Lopetuskohtaus on legendaarinen ja on elämän iloa täynnä.

Mistä elokuva tuli mieleesi? Muhammad-elokuva kohustako?

IDA kirjoitti...

Olen nähnyt sen useamminkin. Ja pidän sitä varsin hyvänä. Varsinkin latinan kielioppi jaksaa naurattaa kevyesti. Allways look on the bright side of life on suosikkilaulujani.

Hillary Clintonin puheesta tuli tuo mieleen. Samoin siitä, kuinka tuosta Muhammed filmistä, joka ilmeisesti olisi ansainnut unohduksen, on kirjoitettu ja puhuttu mediassa. Lähes poikkeuksetta muistetaan huomauttaa, että filmi on vastenmielinen ja rasistinen, ja sitten vasta lisätään, jos lisätään: mutta...

Michelange kirjoitti...

Minustakin Brianin elämä on ihan hauska. Suosikkokohtani on se Juudean Vapautusrintaman suorittama itsemurhaisku...

Anonyymi kirjoitti...

Life of Brian ei sikäli ihan rinnastu tuohon Mahmet-filmiin, että sehän ei kerro Jeesuksesta vaan Brianista. Ero on pieni, mutta varsin merkittävä.

Mutta en minä kristittynä ota hernettä nenääni, vaikka Jeesusta ihan avoimesti pilkataan. Näin menettelvä tekee vain itsestään pellen ja sanan- ja uskonnonvapaus ovat aika kivoja asioita, jotka suojelevat kaikkia, vaikka samalla myös ärsyttävät.