torstai 27. syyskuuta 2012

Kouvola, osa joku

Junassa tullessani luin Katariina Sienalaisen kirjaa Dialogi Jumalan kaitselmuksesta.

Messuissa on alkanut käymään saksalainen nunna.

Manskilla messusta palatessani mietiskelin Helsingin kaupunginvaltuuston ehdotusta mainonnan- ja valomainonnan kieltämisestä julkisessa tilassa. Mikäpä siinä, olisihan tihkusateinen Manski tunnelmallinen, jos joku jaksaisi sytytellä tarpeeksi öljylamppuja. Se olisi oikeastaan hyvää työtä; käydä illan edellä sytyttelemässä kaupungin valot.

Aseman Vintillä ei ollut teetä, joten jouduin tyytymään kahviin. Join kaksi kupillista. Siirtyessäni Vintiltä tänne rennon rahvaanomaiseen Monttuun, jossa parasta aikaa raikaa Kinks ja ruuduilta tulee jääkiekkoa, luulin nähneeni odotushallissa itse Juhani Sarsilan. En kuitenkaan kehdannut häiritä lukevaa herrasmiestä ja kahvi oli muutenkin tehnyt oloni jotenkin levottomaksi, joten myös pelkäsin, että tuo suuri filosofi olisi johdatellut minua pakanuuteen.

Paluumatkalla Kotkaan aion lukea samaa kirjaa, kuin tulomatkalla. Lauantai-iltana on pyhän Mikaelin juhlamessu, joten Kouvolaankin on aina palattava. Voisikin jo harkita meno/paluu - lippujen ostamista, mutta se olisi tavallaan luovuttamista. Ollaan siellä missä ollaan.

2 kommenttia:

Tomi kirjoitti...

Sinä et taida arvostaa tuoretta kirjallisuutta, kun pitää satoja vuosia vanhoja lukea.

IDA kirjoitti...

Vanhassa vara parempi. Perusteos tämä. Tuore ja kauniin sujuvaa suomea viljelevä käännös, mistä vilpitön kiitos pyyteettömille tekijöille.