Kirkoissa, tai edelleen ainakin katolisessa kirkossa, ihmeisiin suhtaudutaan hyvin vakavasti. Mikäli nyt oletetaan, että Kotkassa tapahtuisi jokin hengellinen, ihmeenomainen ilmestys, joka saisi ihmisiä sankemmin joukoin heräämään hengellisyyteen ja kirkon piiriin, niin ensimmäiseksi kirkon pitäisi tutkia onko mitään ihmettä todella tapahtunut. Se olisi kuitenkin vasta alkua ja mikäli tultaisiin siihen tulokseen, että jotain ihmeellistä todella on tapahtunut, niin sen jälkeen ihmeen pitäisi täyttää kolme ehtoa: sen synnyttämän hengellisyyden pitäisi olla apostolisen opetuksen tradition mukaista; se ei saisi olla kirkon opetusviran opetuksen vastaista; ja sen täytyisi olla pyhän Raamatun kirjoitusten mukaista. Mikäli nämä ehdot täyttyisivät ja syntynyt hengellisyys olisi edelleen elävää kirkko voisi julistaa ihmeen tapahtuneeksi. Tämä ei kuitenkaan velvoittaisi ketään uskomaan kyseiseen ihmeeseen.
Politiikassa ihmeisiin ei onneksi suhtauduta näin rationaalisesti. Pidän nimittäin vähintäänkin pienenä ihmeenä, jos PS saavuttaa kunnallisvaaleissa yli 15 prosentin kannatuksen. Ja mikäli ihme tutkittaisiin vaalien jälkeen yhtä perusteellisesti, kuin hengelliset ihmeet kirkon toimesta tutkitaan, niin vaalien tulosta tuskin voisi julistaa voimaan, ennen kuin vähintään kymmenen vuotta itse vaaleista olisi kulunut. Ja siinä ajassa vanhenisimme kymmenen vuotta aidosti ja reaalisesti, millä toisaalta väistämättä olisi hyviäkin puolia.
Poliittiseen ihmeeseenkin voi kuitenkin suhtautua järkiperäisesti, mikä tarkoittaa sitä, että ei etukäteen ota sitä juuri lainkaan huomioon. Hengelliset ihmeetkin tulevat yllättäen ja kyselemättä. Pitänee siis vain tehdä rauhallisesti niin hyvää vaalikampanjaa, kuin osaa, tuijottamatta sen kummemmin mielipidekyselyihin. Koska nyt kuitenkin eilisessä illan hetkipalveluksessa rukoiltiin lainsäätäjien puolesta, niin aion itse myös rukoilla, jos ja kun en julkean massiivista jytkyä tohdikaan rukoilla, niin hyvän vaalituloksen ja tulevien lainsäätäjien puolesta kuitenkin. Näyttää nimittäin vahvasti siltä, että perussuomalaisilla on mahdollisuus saada hyviä valtuustoryhmiä läpi kautta koko maan. Kotkassa ja Kymenlaaksossa nyt ainakin.
Toivon ja vakaasti uskonkin, että sen jälkeen mentäisiin vakaasti ja ilman sen kummallisempia kumouksia parempaan suuntaan.
5 kommenttia:
Puolueenne ongelma vaaleissa on se, että kunnollisia ehdokkaita on vaikea löytää.
Kunnallisvaalit ovat enemmän henkilövaalit kuin eduskuntavaalit. Nämä seikat voivat pudottaa persujen kannatusta itse vaaleissa.
Ps. Skisma jatkuu puolueessanne. Tiedätkö väätais-keissin taustoja?
Armon Vihreät on nyt sitten perustettu!
Armon Vihreät.
MUAHHAHAHAH!
Ei tähän muuta pysty kuin epätodellisen naurun.
Varmasti hieno projekti. Onnea valitsemallanne tiellä!
Kumitonttu:
Eikös tuo ole vanha juttu? Kyynisesti voisi ajatella, että tavoitteena on vallan hankkiminen kirkossa, mutta toisaalta, jos liikkeellä ollaan uskossa ja vilpittömin mielin, niin positiivistahan tuo vain on.
"Kristilliset arvot eivät ole ristiriidassa vihreiden arvojen kanssa, vaikka eivät ole täysin sama asia".
Hieman hymyilyttää. :)
"Kun näissä teeseissä käytetään termiä kirkko, tarkoitetaan yleistä maailmanlaajaa kirkkoa eli kaikkia kristittyjä. Tarkoitettaessa jotain erityistä kirkkoa siitä on mainittu erikseen."
Jos vihreät aikovat jotenkin vaikuttaa yleisessä, apostolisessa ja katolisessa kirkossa, niin heidän kannattaisi rukoilla paljon pappiskutsumuksia miesjäsentensä keskuuteen. Se olisi ainoa tie.
Äkkiä lukien Armon vihreiden tavoitteiden toteutuminen kirkossa, johtaisi Suomen evankelisluterilaista kirkkoa kohti ekumeenista paitsiota.
Tomi:
Ei kunnollisten ehdokkaiden löytäminen niin vaikeaa ole. Emme todellakaan lähde siitä, että jokaisen ehdokkaan pitäisi edustaa jotain huippupoliitikkolinjaa. Ehdokkaiden yleinen vähyys saattaisi kyllä olla tekijä, joka pudottaisi kannatusta. Eli ehdokkaita olisi tärkeä hankkia kohtuullisen paljon.
En tunne Helsingin kähinän taustoja, kuin sen mitä lehdistä pikaisesti luin.
Lähetä kommentti