keskiviikko 4. huhtikuuta 2012

Viisas kansa, tyhmä media


Uudessa Apu-lehdessä, joka kieltämättä on suomalaisten aikakauslehtien parhaimmistoa, Yrjö Rautio pakinoi jälleen politiikasta, valitettavasti. Pakina alkaa suomalaisten viisauden ylistämisellä ja sen toteamisella, että päättäjät eivät tätä viisautta ymmärrä. Suomalaista mediaa lukevien on tätä asioiden tilaa todella vaikea ymmärtääkin, eli en siis syyttäisi yksin mediaa seuraavia päättäjiä tästä tietämättömyydestä.

Raution mukaan "Timo Soini ja hänen Ramblers-orkesterinsa ovat esittäneet koko vuoden humppaa "EU syö ensin meidät kaikki ja sitten tulee maailmanloppu."" Ellei tuossa ole kyseessä alhainen ja tarkoituksenmukainen poliittinen propaganda, niin sitten siinä on kyseessä nimenomaan tyhmyys. Timo Soini ja Perussuomalaiset ovat esittäneet erittäin asiallista ja terävää kritiikkiä Euroopan Unionin politiikkaa kohtaan. Tosin sen julkaisemiseen tarvitaan Wall Street Journalin tapaisia ulkomaisia lehtiä, koska se on liian korkeatasoista kotimaisessa poliittisessa mediassa käsiteltäväksi.

Eli aika yksinkertaisesti olisi tuonkin Raution pakinan voinut kirjoittaa: "Kansa viisas, media tyhmä", mutta ehkä noista maksetaan sananmäärän mukaan, joten sivu täytyy täyttää tyhjillä sanoilla.

2 kommenttia:

Vasarahammer kirjoitti...

Apu tuli joskus tilattua, jotta pääsin eroon sinnikkäästä puhelinmyyjästä. Lehden tilaus loppui, kun kyllästyin Yrjö Rautioon. Aiemmin ekologinen teemanumero aiheutti jo "väristyksiä".

Näköjään tuo idiootti kuvittelee, että eurokriisi on oikeasti ohi ja Kreikan velat maksettu. Kreikassa, Italiassa ja Espanjassa talous hyrrää reippaasti ylöspän.

IDA kirjoitti...

Itse suosin Apua lähinnä sen vuoksi, että se on jollain tavoin hyveellinen ja asiallinen kuitenkin, eikä hyrrää erilaisten saastaisten skandaalien perässä.

Raution poliittiset "analyysit" ovat kyllä sitä luokkaa, että arvokas vanhus vaikuttaa vaipuneen nuoruusvuosiensa fasistien metsästämiseen ja saanut siitä uutta potkua. Eli ne ovat pääasiassa totaalista roskaa.