tiistai 3. huhtikuuta 2012

Politiikan raadollisuus

Aamukahvitelevisio tarjosi Keskustan varapuheenjohtajille mainostilaa mukavan, keskustalaista politiikkaa propagoivan rupattelutuokion muodossa. Ottamatta kantaa siihen, että Keskustapuolue kuulemma on Suomen onnellisen tulevaisuuden tae, niin huomiota kiinnitti kuinka Mari Kiviniemen eron syyksi mainittiin politiikan raadollisuus. Julkisuus, media ja muut puolueetkin ovat kuitenkin kohdelleet Mari Kiviniemiä täysin asiallisesti, eikä hänen kimppuunsa ole hyökkäilty edes oletettujen skandaalien vuoksi. Politiikan raadollisuuden sijasta olisikin täsmällisempää tässä tapauksessa puhua Keskustan sisäisestä raadollisuudesta.

Käsi sydämelle: Kuka muuten oikeasti, siis ihan aikuisen oikeasti, uskoo, että mikäli Keskusta nyt olisi hallituksessa, niin kuntaliitoksia ei lähdettäisi ajamaan nykyisten kaavailujen mukaisesti tai, että Suomen politiikka EU:n vakuusrahastojen suhteen olisi jotenkin toisenlaista kuin nykyisin?

5 kommenttia:

Vasarahammer kirjoitti...

Keskusta hävisi vaalit suurimmalta osin oman EU-politiikkansa ja pienemmältä osin vaalirahoitusskandaalin takia. Kiviniemi joutui kesken vaalikauden pääministeriksi huonoimpaan mahdolliseen aikaan eli tekemään päätökset Portugalin "vakauttamisesta".

Kiviniemi oli täysin väärä henkilö puheenjohtajaksi Vanhasen jälkeen. Pekkarinen olisi toiminut paremmin ylimenokauden valintana. Nyt Kiviniemen ura politiikan huipulla on lopullisesti ohi ja siitä hän saa syyttää vain omaa poliittista kunnianhimoaan.

Kiviniemen ero jakoi palikat taas uudelleen. Liberaalit yrittävät ajaa puheenjohtajaksi Tuomo Puumalaa tai Riikka Manneria, joilla on puolueen johtamisessa edessään täsmälleen samat ongelmat kuin Kiviniemellä ja suurin piirtein yhtä huonot kyvyt ratkaista ne.

Pahin ongelma on tietysti Väyrynen, joka estää kaikki pyrkimykset tasapainotella liberaalien ja perinteisten maakuntien keskustalaisten välillä.

Väyrystä vastaan ei oikein kukaan voi hyökätä täysillä, koska hän on puolueen kunniapuheenjohtaja. Näin Väyrynen saa vapaasti jatkaa puolueensa tuhoamista sisältä päin.

IDA kirjoitti...

Aika raadollista ;) mutta varmaan oikeaan osunutta analyysia.

Tiedä sitten onko Kiviniemen poliittinen ura huipulla mitenkään loppu. Ei välttämättä.

Anonyymi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Anonyymi kirjoitti...

Luulen että Kiviniemi möhli siksi koska hänen astuessaan tehtäväänsä hän joutui kantamaan Vanhasen aikaiset vaalirahoitusskanadaalit ja Kreikan ja Portugalin kriisit samaan aikaan. Jossain ns. normaalioloissa olisi kaiketi selvinnyt paremmin. Varmaan on totta että Pekkarinen olisi ollut parempi ylimenokauden johtaja.

En ehkä sanoisi että Riikka Manner on liberaali. Hän on toiminut Väyrysen avustajana tms. muussa yhteistyössä Väyrysen kanssa, joskin väyrysläinen olisi ehkä vahvasti sanottu ilmaus.

Ehdotin Yrjöperskeleen blogissa että Kiviniemi voisi perääntyä kunniallisesti siten että hänet nimitettäisiin suurlähettilääksi Saksaan kun paikka vapautuu. Tai vaikka Itävaltaan tai Sveitsiin.

Muuta asiaa: seurasitko Athletic Bilbaon peliä Schalkea vastaan? Entäs viikonlopun peli Barcelonan vieraana? Torstaina on sitten peli Schalkea vastaan kotona.

Sami Hyypiä aloitti Leverkusenin valmentajana ja on hommassa kauden loppuun asti. Sen jälkeen siellä arvioidaan mitä sitten tapahtuu. Hyypiältä puuttuu vielä se valmentajan todistus, joten siksi hänellä on se kakkosvalmentaja mukana. Miten arvioit Hyypiän mahdollisuuksia näin kymiläisenä? Hieman hitaasti hän puhui saksaa median edessä mutta sanat menivät oikein.

IDA kirjoitti...

"seurasitko Athletic Bilbaon peliä Schalkea vastaan? Entäs viikonlopun peli Barcelonan vieraana? Torstaina on sitten peli Schalkea vastaan kotona."

Seurasin Schalke matsia. Ihan hyvä peli vaikka hieman sekava ja olisi ehkä voinut kääntyä Schalkellekin. Barcelona peliä en jaksanut katsoa. Torstaina, jos ehtii, pitää katsoa matsi. Tosin tuskin siitä jännitysnäytelmää tulee. Athleticilla on hyvät mahdollisuudet voittaa koko Euroliiga. Sarjassa neljäs paikka on käytännössä karannut.

Hyypiän yhteydessä on aina muistettava, että Lindströmin Jarppa on valmentanut sitä ;D