perjantai 20. huhtikuuta 2012

Adolf Hitlerin syntymäpäivä

Iltalehti päätti kunnioittaa Adolf Hitlerin syntymäpäivää valehtelemalla mahdollisimman törkeästi propagoiden kuten Göbbels on opettanut, mutta sitähän se toisaalta aina tekee.

Vatikaani jyrähti nunnille.

Itse sattumalta luin aiheesta muutaman kansainvälisen lehdistön artikkelin pari päivää sitten. Iltalehti on varmasti saanut uutisensa samoista lähteistä, mutta toki vääristelee niitä törkeästi, kuten natsityyliselle propagandalehdelle sopiikin.

Päätin itse juhlistaa tätä merkkipäivää lukemalla Veikko Huovisen Veitikkaa, jonka luin viimeksi nuoruusvuosinani. Olen järkyttynyt siitä kuinka tämä "humoristinen", ylistävä elämäkerta on saattanut vaikuttaa ajatteluuni kallistaen sitä natsismin ja erilaisten hihanauhojen hyväksymisen suuntaan. Päätinkin esittää seuraavaan julkisen vaatimuksen, asianomaisille valtion viranomaisille:

Veikko Huovisen kirjan Veitikka kaikki painokset tulisi polttaa ja poistaa yleisön saatavilta, kuten kaikki muutkin Veikko Huovisen teokset. Tässä selvästi lasketaan leikkiä asioilla, joista ei missään tapauksessa saa laskea leikkiä. Vaikka Huovinen on erittäin taitava kirjailija, eikä häntä itseään ehkä saa sanoistaan kiinni suoran tuomion julistamiseksi,  niin minusta tällaisten tekstien esillä pitäjien ja julkaisijoiden tulisi tuntea vastuunsa sen täydellä painolla. Tämä kirja selvästi antaa kaikille luvan laskea leikkiä näillä äärimmäisen vakavilla asioilla. Ja kaikki eivät ole yhtä taitavia tai tunnustettuja sanankäyttäjiä kuin Veikko Huovinen. Seurauksista on jo nyt saatu aavistus poliittisen skandaalin muodossa. Puhumattakaan Suomessa jatkuvasti lisääntyvästä natsismin ihannoinnista ja rasismista.

Vähintä mitä voidaan tehdä on Veikko Huovisen tuotannon poistaminen koulujen äidinkielen opetuksesta, kirjastoista ja kirjakaupoista. Tämä koskee myös niiden näyttämö- ja televisiosovituksia. En tiedä olisiko julkaisijoille, dramatisoijille ja perikunnalle määrättävä rangaistus jatkuneesta, törkeästä kiihottamisesta kansanryhmää kohtaan, mutta suosittelen harkitsemaan sitä vakavasti.

10 kommenttia:

Kumitonttu kirjoitti...

Näin tuon otsikon itsekin, enkä jaksanut edes lukea sitä. Varmaan tosi mehevä "uutinen".

IDA kirjoitti...

Ei kannatakaan lukea, koska se on täyttä potaskaa.

Muistini mukaan ja tarkistamatta kyse on akuutisti siitä, että tuo kattojärjestö otti Obaman terveydenhoitouudistukseen melko radikaalisti erilaisen kannan kuin USA:n piispojen neuvosto. Muutenhan tuo ei edes olisi Iltalehdessä, eikä siellä olisi tietoa sen enempää Vatikaanista - sijaintipaikka ehkä tiedetään - kuin tuosta nunnien kattojärjestöstäkään.

Vatikaani antoi viisi vuotta aikaa selvitysten tekoon ja odottanee parannuksia tapahtuvan.

IDA kirjoitti...

Tämä kyllä pistää taas muuten miettimään mitä ulkomaanuutisia, jos mitään, Suomen lehdistön välittäminä voi uskoa niin, että ne pitäisivät edes etäisesti paikkaansa.

Anonyymi kirjoitti...

Tosiaan, erittäin luovaa uutisointia Iltalehmältä.

Tämä on sinänsä epämukava tilanne. Kyllä sitä haluaisi lukea edes jotain uutisia suomeksi, mutta oikeastaan mitään kiinnostavaa ei kannata lukea suomeksi koska uutinen on muokattu oikean ideologian mukaiseksi.

Mutta, ehkä minä ja moni muu vaan sitten elää jossain Jyrki Aivokasvin blogaamassa yksityisessä todellisuudessa, jossa kaikki on harhaista koska yleistä totuutta ei tunnusteta.

IDA kirjoitti...

"Mutta, ehkä minä ja moni muu vaan sitten elää jossain Jyrki Aivokasvin blogaamassa yksityisessä todellisuudessa, jossa kaikki on harhaista koska yleistä totuutta ei tunnusteta."

En usko tähän, koska tuokin uutinen uutisoidaan kansainvälisesti aivan toisella tavalla. Ja se todellakin on aivan toisin. Tuollaista tulkintaa kuin Iltalehden otsikossa ei yksinkertaisesti pysty repimään edes pahantahtoisella pilkunviilaamisella ja tietenkään tuo otsikko ei missään tapauksessa ole sitaatti mistään Vatikaanin sanomisista vaikka Iltalehti sen niin kirjoittaakin.

Iltalehti ei siis kirjoita yleisestä totuudesta, vaan valehtelee propagandistisesti oli joku Jyrki sitten asiasta mitä mieltä tahansa.

Diplomaatit muuten lukevat juuri tuollaisia uutisia ja tekevät niistä yhteenvetoja. Eivät ne mitään Helena Erosen tai meidän blogeja lue, joten Suomen maine ulkomailla jne... ;)

Tomi kirjoitti...

IDA tee palvelus ja referoi meille totuuden mukainen uutinen ko. asiasta.
Tietenkin lähteet ilmoittaen.

IDA kirjoitti...

Referoin jo tuossa ensimmäisessä kommentissa. Voin kaivella sinulle linkkejä, jos ensin toteat, että jo tuo otsikko on itsestään selvä valhe ja Iltalehti valehtelee siinä. Siitä pääsee sitten eteenpäin.

Mitään vastakkaisasettelua seksuaalieettisten kysymysten ja sosiaalisen oikeudenmukaisuuteen pyrkivät työn välillä tässä tapauksessa ei ole, ellei sellaiseksi katsota sitä, että katolisten laitosten pitäisi oikeudenmukaisuuden vuoksi tarjota työntekijöilleen ehkäisyvälineitä, myös jälkiabortoivia sellaisia, johon ne eivät suostu. Muutenhan ovat piispojen neuvosto on suhtautunut täysin neutraalisti Obaman uudistukseen. Sitä mistä Iltalehti repäisi otsikkoon homot voi vain arvailla. Ehkä siitä, että Suomessa on vääntöä tasa-arvoisen avioliittolain kanssa. Vatikaanilla ei kuitenkaan ole siihen mitään kantaa, vaan Suomen eduskunta saa päättää asiasta itsenäisesti.

IDA kirjoitti...

Tuossa nyt on aluksi äärimmäisen liberaalin lehden selostusta.

http://ncronline.org/news/women-religious/options-facing-lcwr-stark-canon-lawyers-say

En ehtinyt lukea, mutta varmasti se on todenmukaisempaa kuin Iltalehden uutisointi.

Anonyymi kirjoitti...

Te paavinuskoiset voitte uskotella itsellenne, ettei nunnien ja munkkien elämänmuoto jo lähtökohtaisestikin olisi harvoja poikkeuksia lukuunottamatta syntinen

http://sammalkieli.blogspot.com/2012/04/synti.html

IDA kirjoitti...

"Te paavinuskoiset voitte uskotella itsellenne, ettei nunnien ja munkkien elämänmuoto jo lähtökohtaisestikin olisi harvoja poikkeuksia lukuunottamatta syntinen"

Siis uskotellaanko näin jossain? Tietääkseni nunnia ja munkkeja pidetään syntisinä siinä kuin kaikkia muitakin.

Te protestanttiset isäntämiehet voisitte näissä asioissa vaikka keskittyä omaisuuden hankkimiseen ja jättää arvostelun sikseen ;)