tiistai 3. huhtikuuta 2012

Kyldyyri

Kohti kunnallisvaaleja VIII ( kuntien auringonnousu )

Poliisin vanha tuttu, Chelsean kannattaja ja jalkapallokatsomoista viihtyvä hävyttömyyksien huutelija Paavo Arhinmäki on maamme kulttuuriministerinä jakanut apurahoja nuorisojärjestöille:

Avustusten saajat

Noissa pistää ensimmäisenä silmään puolueiden nuorisjärjestöjen tukien mieletön epäsuhtaisuus. Se ei toki ole Arhinmäen syytä, vaan ministeriön esittelijät todennäköisesti ovat esittäneetkin tuollaista jakoa. Poliittisten järjestöjen avustuksista olen samaa mieltä, kuin PS-nuorten puheenjohtaja Simon Elo:

Rahahanat tiukemmalle ja bileet seis

mutta jos kulttuuriministeriön tukia puolueiden nuorisojärjestöille jaetaan, niin niitä olisi jaettava jossain järkevässä suhteessa edes. Avustusten tarkoituksena ei ole pönkittää valtapoliittista konsensusta, vaan tukea nuorisotoimintaa. Kyllä se on jopa keskustallakin poliittista toimintaa, ehkä puhtaasti pyyteettömään hyväntekeväisyyteen perustuvaa Nuorisosäätiötä lukuun ottamatta, vasemmistoliitosta, kokoomuksesta ja demareista puhumattakaan.

Mitenkään tietenkään haluamatta arvotella ketään tekisi mieleni lopuksi neljännen polven punakaartilaisena todeta, että vasemmistoliiton ministerit voisivat hieman parantaa otteitaan ihan vaikka vain vanhan ja entisen työväenliikkeen hengen muistoksi.

Ei kommentteja: