torstai 26. huhtikuuta 2012

Kansanedustajat lakia rikkomassa

Petteri Järvinen tekee kirjoituksessaan melko tärkeän huomion:

Kansanedustajat rikkoivat Lex Nokiaa.

Vaikka tapaus kuittautuukin ihan "no totta kai ne sen välittivät julkisuuteen" toteamuksella, niin olisi tässä kyllä pienen moraalipohdinnan paikkakin. Perustuuko Eduskunnan moraali todellakin sille kivijalalle, että talossa ei käytetä sanaa 'valehdella', joka sitten peittää sen, että todellisuudessa valehdellaan, kampitetaan ja puukotetaan minkä sielu sietää? Paljon se tuntuukin sietävän. Tässä tapauksessa siis sen, että toisen edustajan selkeää vahinkoa käytetään siekailematta ja välittömästi hyväksi häntä vastaan.

Entä mikäli olisi tapahtunut niin, että joku yksityinen yhtiö olisi rikkonut samalla tavoin tätä eduskunnan säätämää lakia? Kuinkahan moni niistä edustajista, jotka eivät käytä sanaa 'valehdella', ja ovat säätämänsä lain takana, olisi kysyttäessä jättänyt yhtiön moraalisesti tuomitsematta ja todennut, että mitään rikosta ei ole edes tehty.

Enpä tiedä. Todetaan nyt kuitenkin, että ilmeisesti lähinnä yritystoimintaa silmällä pitäen säädetty laki ( Lex Nokia ) itsessään asettaa kyllä huomattavan korkeat, lähes yli-inhimilliset moraaliset vaatimukset ja mahdollistaa rangaistuksen tapauksissa, jotka eivät ole edes näin selkeitä.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ei kuulu aiheeseen mutta oletko muistanut seurata Bilbaon peliä? Nyt on 2-1 menossa tauon aikana.

IDA kirjoitti...

Athletic kuuluu kaikkialle! 34:n minuutin kohdalla ehdin mukaan, kun kotiuduin kirkolta. Sportingin maali oli ikävä yllätys, olin juuri hakemassa kahvia, enkä nähnyt miten se kehittyi. Kuitenkin Athleticilla vaikutti olevan peli aika hyvin hallussa ja erittäin hyvä asia, että kuittaus tuli niin nopeasti.

Nythän tilanne on tasan. Yksi maali vähintään pitäisi saada, että ei joudu tässä kyttäämään rankkareita. Eilen se vielä meni, mutta tässä on jo ihan toiset panokset.

Anonyymi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Anonyymi kirjoitti...

Llorente teki 3-1 maalin joten Bilbao menee yhteismaaleilla 4-3 loppuotteluun. Maali oli jalalla ohjattu siirto, ei päällä tehty.

Meinaatko sitten tehdä finaaliaiheisen blogijutun, otteluennakon, live-seurannan ja loppuraportin?

Monilla voi olla käsitys että hyökkäjät ovat usein suht pienikokoisia. Llorente on kummiskin aika iso ukko. Tehtyjen maalien määrä suhteessa pelattuihin otteluihin on kuitenkin suht hyvää hyökkääjasoa.

Ton tyyppinen iso hyökkääjä voisi olla hyvä silloin kun käyttää kahta kärkihyökkääjä, jolloin toinen hyökkääjä on vastaavasti suht pieni, taitava, nopea ja ovela. Ominaisuudet tukevat toisiaan. Kahta kärkeä tai kolmea hyökkääjä käytettäessä niiden ei kannata olla identtisiä pelaajatyypiltään.

Suomen maajoukkueella on jatkuvasti hankaluuksia pelata ns. pelaamalla, joten Llorenten tyyppinen ja tasoinen pelaaja olisi varmasti tarpeen. Sellaiselle voi tarvittaessa roiskia pallon jos ei muu auta.

Huomasin sinut Futisforum2:lla.

Vasarahammer kirjoitti...

Vähän olen pettynyt, kun Athletic Bilbaon €ooh-menestyksestä ei puhuta täällä mitään.

IDA kirjoitti...

Vieras:

Itse havaitsin pelin aikana, että Llorentella pitkänä miehenä on tiettyjä vaikeuksia kääntyillä ja kikkailla kyllä. Tosin pieniä vain.

Kaipa finaalia tulee seurattua tarkasti ja voisi alustaakin sitä kauhealla, poliittisella propagandalla, joka jo etukäteen tekee selväksi kumpi on oikeutettu voittaja ;)

Hammer:

En ollut varma ehdinkö katsoa peliä ollenkaan, joten en väsäillyt ennakkoja. Todetaan jo tässä vaiheessa, että viikon päästä kotiottelun Real Madridia vastaan tulee tuomitsemaan Teixeira Vitienes II, jonka tilastoihin tuomarina paneudumme myöhemmin.