maanantai 5. huhtikuuta 2010

Voima ei ole oikeuttaHottentottilaulun keskeinen sanoma on tietenkin pienen voitto suuresta. Se toistaa useiden satujen tapaan ikivanhaa, ja ainakin moraalisesti oikeaa uskomusta, että voima ei ole oikeutta. Siksi on helppo nähdä miksi valta-asemiinsa jumittunut "vasemmisto"älymystö näkee laulun rasistisena ja tuomittavana; koko lauluhan kohdistuu heitä itseään vastaan. Veera Luoma-aho käyttää kirjoituksessaan älymystölle tyypillistä valtaa esimerkiksi väittämällä Veltto Virtasen olleen legendaarisella hottentottiristeilyllä kännissä mitä hän ei todellakaan ollut. Veltto Virtasen esiintymiseen ei myöskään liittynyt mitään rasistisia piirteitä, ellei huonoa kitaranvirittelyä pidetä nykyään musikaalisena rasismina, kuten oikeastaan pitäisi.

No joo. Viikonlopun pelit on pelattu eikä vanhoja ole oikeastaan mitään syytä muistella. On selvää, että Athletic Club vielä todistaa oikeuden voittavan. Sarjataulukko 30. kierroksen jälkeen:

REAL MADRID 77
BARCELONA 77
VALENCIA 56
MALLORCA 48

SEVILLA 48
ATHLETIC CLUB 45

VILLARREAL 43
DEPORTIVO 42
GETAFE 41
AT.MADRID 40
SPORTING 37
UD ALMERÍA 37
OSASUNA 34
ESPANYOL 34
ZARAGOZA 32
MÁLAGA CF 31
RACING 31

TENERIFE 25
VALLADOLID 24
XEREZ 23

Ensi sunnuntaina Athletic kohtaa kotonaan UD Almerian. Sen jälkeinen ohjelma on seuraava:

Valencia - Athletic
Athletic - Zaragoza
Osasuna - Athletic
Athletic - Mallorca
Athletic - Malaga C.F.
Real Madrid - Athletic
Athletic - Deportivo

eli kotivoitoilla eurokentille, että heilahtaa. Jos mestaruus on ratkennut ennen toiseksi viimeistä kierrosta, niin ainakin Real Madridin kakkosryhmän/juniorien voittamiseen kannattaa panostaa täysillä. Osasunasta kuuluu ehdottomasti saada kansainvälisen oikeuden mukainen baskimaan sopuvoitto, joten sinänsä näyttää aika hyvältä.

Ei kommentteja: