sunnuntai 11. huhtikuuta 2010

Vihapuhe

Termi vihapuhe on vihdoinkin suomalaisen innovaatioalttiin mielen toimesta saatu käännettyä amerikan kielestä suomeen. Siihen meni yllättävän vähän aikaa, minkä lasken suurelta osin maailmankuulujen, Suomelle sammon lailla rahaa takovien ja ympäri maailmaa tiedemiehiä ja opiskelijoita keräävien innovaatioammattikorkeakoulujen ansioksi. Eläköön aivovuoto! Tästä innostuneena ilmoitankin silkasta vihasta UD Almeriaa kohtaan seuraavaa:

Johtaja Joaquín Caparrós on ryhmittymässä kotistadionillaan San Mamésilla taisteluun seuraavan miehistön kanssa: Iraizoz, Toquero, Koikili, Ustaritz, Amorebieta, David López, Llorente, Yeste, Gabilondo, San José, Armando, Susaeta, Iraola, Orbaiz, Gurpegi, Castillo, Javi Martínez ja De Marcos.

Ottelun tuomitsee Aragónin tahvo Clos Gómez, jolle jostain syystä on annettu kunnia tuomita 8 Athletic Clubin ottelua, vaikka minkäänlaisesta onnistumisesta ei voida puhua: 3 voittoa, 1 tasapeli, tappiota. No, toivotaan kuitenkin hyvää teeskennellen, että miestä ei tämän ottelun jälkeen sentään jouduttaisi tuomitsemaan roviolle.

Ottelu alkaa kello 18:00 Suomen aikaa. Kokoonpanot julkistetaan noin puoli tuntia ennen ottelua. Siihen asti keräämme itseemme puhkuvaa vihaa.

Ja taisteluvalmis kokoonpano:

Iraizoz

Iraola
San Jose
Amorebieta
Koikili

Susaeta
Javi Martinez,
Gurpegi
Gabilondo

Toquero
Llorente

Penkillä:

Armando
Ustaritz
David Lopez
Yeste
Orbaiz
Castillo
De Marcos

Tuosta voisi päätellä ainakin sen, että nopeasti kirjoittaessaan myös Biskajan lahden perukoiden kommentaattorit jättävät alempien kansojen holtittomasti käyttämät heittomerkit pois, jos ei muuta.

Vihattava Clos Gomez jätti 5 minuutin pelin jälkeen Alemerian selkeän käsivirheen tuomitsematta ja riisti näin Bilbaolta oikeutetun rankkarin.

12 minuuttia pelattu ja koko sivistyneen maailman rakastama Javi Martinez puski kulmapotkusta maalin 1 - 0.

18 minuutin kohdalla Gabilondolle avopaikka Toqueron aivan loistavan pelin jälkeen, mutta hän ampui tavoistaan poiketen yli.

31 minuuttia pelattu ja Gabilondo korjaa erheeseensä ampumalla todella hienon maalin lähes puolesta kentästä, no ei ihan, mutta rangaistusalueen ulkopuolelta kuitenkin. 2 - 0.

Clos Gomez yritti paikkailla tahriintunutta mainettaan antamalla rankkarin siitä, että Toquero tylysti kaadettiin rangaistusalueella, mutta Almerian maalivahti torjui Llorenten vedon, eli ei lasketa Gomezin hyväksi tätä.

Puoliaikatulos: Athletic Club 2 - UD Almeria 0.

Ei kyllä hetkenkään hätää ensimmäisellä puoliajalla. Peli voisi olla jo 5 - o, jos kaikki selvät paikat olisivat natsanneet.

Ja heti toisen jakson alkuun, kolmisen minuuttia pelattu, Javi Martinez teki loistavan kikkailun jälkeen maalin 3 - 0 ja kun tätä naputtelin Llorente teki Toqueron syötöstä 4 - 0. Noita ennen Susaeta ehti jo pistää pallon niukasti yli.

Almeria sai tuossa välissä vahinkomaalin. Varsinaisista kenttätapahtumista sen verran kerrottavaa, että Toquero vaihdettiin De Marcosiin ja Gabilondo Yesteen.

Javi Martinez vaihdettiin vielä Orbaiziin ja tämä alkaa olla tässä. Kolmisen minuuttia pelailua jäljellä.

Lopputulos: Athletic Club 4 - UD Almeria 1.

Sarjataululukko iltaottelun Mallorca - Valencia jälkeen tai huomenna. Athletic on joka tapauksessa edelleen kuudes. Takana väijyvät Getafe ja Villarreal voittivat omat pelinsä joten lisää eroa niihin ei tullut. Deportivo jäi tasuriin, joten se on kaksi pistettä kauempana.

2 kommenttia:

Kari Rydman kirjoitti...

Lämmin ja arvostava tervehdys sinulle, joka olet niin hyvin säilyttänyt pojanmielesi! Jalkapallofanina arvostan tuota ominaisuutta.

Ja minulle muistuvat mieleen poikavainajani kouluaineet 70-luvun vaihteesta, joiden otsikot olivat järkkymättömiä; "HIFK - Lukko", "HIFK - Tappara", "HIFK - SaiPa"... Koulumme voimistelunopettaja oli näet Jorma Rikala, HIFK:n keskushyökkääjä, ja maajoukkueessa armoitettu jäähyntappaja..

IDA kirjoitti...

Kiitän.

Tosin täällä Kymissä, synkän ja uhkaavan Kotkansaaren varjossa lapsenomaisen, tulevaisuususkoisen asenteen säilyttäminen on elinehto ;)

Huhut kertovat, että Karhulan Pelikarhut ovat jälleen kokoamassa jalkapallojoukkuetta vaikka lehdissä moinen jo turhana haihatteluna tuomittiin.