keskiviikko 14. huhtikuuta 2010

Intelligenssi

Vihreiden liikkeiden suurin, ja ehkä ainoa saavutus on, että vanhat porvarisrouvat voivat lennellä rauhassa Helsingin ja Brysselin välillä. Sanon tämän nyt intellektuellina. Tapahtui nimittäin näin: Istuin nojatuolissa piippua poltellen, luin John Henry Newmanin kirjaa Tilinteko uskostani ( Apologia pro vita sua ) ja katselin Ajankohtaisen kakkosen eläinoikeusiltaa. Kirjassa tuli vastaan viite: "Lausumasta ks. Herodotos 6, 126 - 129 ja kas kummaa, kyseinen kirja oli vieressäni pöydällä. Näen, että tämän oli pakko olla selvä merkki siitä, että olen menettämässä otettani ja minun pitäisi suuntautua vakavammin intellektuaalisiin harrasteisiin.

Eläinoikeusillassa huomasi taas ihmisten tyhjän pöyhkeyden. Puhuttiin, että planeetta kuulemma tuhoutuu ellemme me muuta elintapojamme. Ei se minnekään tuhoudu, materiaalisessa mielessä ihminen on vain vierailija muurahaisten planeetalla ja elämä jatkuisi aivan varmasti, vaikka ihminen onnistuisi itsensä planeetalta karsimaan. Noissa puheissa on vain kyse halusta hallita. Teollisen elämänmuodon pahimmat piirteet ovat tietenkin rikos Jumalaa ja ihmisen omaa sielua kohtaan. Se on totta, mutta tätä ei uskalleta myöntää, koska se johtaisi olemattomien kasvojen menetykseen ja kieltäytymiseen vallasta hallita muita älyllä, jonka yläpuolella ei muka ole mitään.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Olet valinnut vaikean, omalaatuisen tien.

Kari Rydman kirjoitti...

Hyvin sanoit pöyhkeydestä ja vallanhalusta.

Homo Garrulus kirjoitti...

Hyvää pohdintaa sanoisin minä.

Juho kirjoitti...

"mutta tätä ei uskalleta myöntää, koska se johtaisi olemattomien kasvojen menetykseen ja kieltäytymiseen vallasta hallita muita älyllä, jonka yläpuolella ei muka ole mitään."

Aika kierosti yrität vääntää älystä syyllistä, kun syyllinen on selvästi älyn puute.

Motiivina sinulla lienee se, että haluat nostaa jotain älyn yläpuolelle. Minusta sellainen on ihan perseestä, koska älyttävistä asioista on ihmisten paljon helpompi päästä konsensukseen kuin älyttömistä. (Viite: historia)

IDA kirjoitti...

Motiivina sinulla lienee se, että haluat nostaa jotain älyn yläpuolelle.

No miksi haluaisin?

Minusta on ihan selvää, että Jumala on. Ja on myös älyn ylä- ja joka puolella.

Toki pelkään tulevaisuuden kannalta intelligentsijan valtaa, mutta niin pelkää varmasti jokainen järkevä ihminen.

viite: historia ;)

Juho kirjoitti...

Minusta on ihan selvää, että Jumala on.

Ja toisesta uskovasta on "selvää", että hänen Jumalansa on. Jne. -->> Houston, we have a problem.

Toki pelkään tulevaisuuden kannalta intelligentsijan valtaa, mutta niin pelkää varmasti jokainen järkevä ihminen.

Tässäkin viitannet intelligentsijan vallalla huonoon vallankäyttöön. Sitähän toki ovat pelänneet kaikki kautta aikojen, ja syystä.