lauantai 9. tammikuuta 2010

Väkivaltatyö

On ilman muuta totta - itse olen elävä todiste tästä - että valtiomme EU:n pitäisi allokoida lisää resursseja väkivaltatyölle.

Ehkä voisikin tehdä jonkinlaisen tasajaon, jossa yliopistoista valmistuville lukiolaistytöille ( selkeä naisvihan ilmaus, jonka itsereflektoin tässä ) opetettaisiin intensiivisesti suomea samalla, kun osa resursseista käytettäisiin heidän käymänsä väkivaltatyön täyteen ja vilpittömään tukemiseen.

Luulen, että tuollainen jako olisi kaikille hyvä sillä ainakin vain näin maalaismiehenä tuntuisi mukavalta, että älymystöä ei tarvitsisi etsiä Vatikaanista asti, josta sitä takuuvarmasti kyllä löytyy, mistä kiitos ja kumarrus.

3 kommenttia:

Kumitonttu kirjoitti...

Onko sinulla vaikeuksia ymmärtää naistutkimusta saati pitää sitä tieteenä? Luce Irigaray on mielipiteestäsi huolimatta aikamme suurin filosofi, mikä selvästi nousee esiin tässä hänen kritiikissään nykytieteen puolueellisuudesta:

Irigaray on kirjoituksissaan kritisoinut tiedettä sen sukupuolittuneisuudesta. Hänen mukaansa E=mc² on sukupuolittunut yhtälö, koska se pitää valonnopeutta tärkeämpänä kuin muita nopeuksia, jotka ovat ihmisille elintärkeitä. Hän on myös kritisoinut fysiikkaa nestemekaniikan vähäisestä tutkimuksesta, mikä hänen mukaansa kielii "maskuliinisten fyysikoiden" suosivan jäykkiä, kiinteitä asioita. Tämä johtuu hänen mukaansa tieteen kyvyttömyydestä käsitellä "feminiinisiä" virtauksia. Miesten sukuelimelle on ominaista jäykistyminen kun taas naisilla on kuukautisverta ja emätinnesteitä vuotava aukko. Tästä näkökulmasta katsottuna Irigarayn mielestä ei ole ihme, ettei tiede ole kyennyt kehittämään onnistunutta turbulenssin mallia. Turbulentin virran ongelma ei ole ratkaistavissa, koska nesteiden ja naiseuden käsitteet on muotoiltu puutteellisesti.

IDA kirjoitti...

"Hän on myös kritisoinut fysiikkaa nestemekaniikan vähäisestä tutkimuksesta..."

:D

Itse asiassa olen aina jankuttanut, että staattiseen mekaniikkaan kiinnitetään liian vähän huomiota. Voin hankkia asialle jopa todistajat. Ehkä olen sittenkin kunnon kansalainen.

IDA kirjoitti...

Edes aina valpas Wikipedia ei muuten tunne koko käsitettä "staattinen mekaniikka".

Tässä kuitenkin vähän alkua:

http://en.wikipedia.org/wiki/Stefan%E2%80%93Boltzmann_law

Kyse on periaatteessa vain termodynamiikasta, mutta ei ihan täysin, vaan pitäisi enemmän keskittyä siihen mikä itse staattisessa tilassa on keskeistä.

Voisiko tästä tulla aidon feministinen, valtion rahoittama tiede? ;)