sunnuntai 31. tammikuuta 2010

Energiapolitiikka

Jos Suomessa osattaisiin rakentaa ydinvoimaloita, ydinvoima voisi ratkaista Suomen energiaongelmat ilmastoystävällisellä ja tehokkaalla tavalla. Ehkä kannattaisi opetella?

4 kommenttia:

Imulippo kirjoitti...

Tärkeämpää olisi oppia erottelemaan ydinjätteen ainesosat toisistaan, jotta haitallinen mömmö voitaisiin hävittää olemassaolemattomaksi piilottamisen sijaan. Nyt se haittamömmö vain siirretään luontoon seuraavan sukupolven vastuulle.

Dr. Doctor kirjoitti...

Onneksi käytössä olevat ydinvoimalamme ovat laadukasta Neuvostoliittolaista huippuosaamista...

IDA kirjoitti...

Aina valpas wikipedia:

Voimalaitokseen on tehty myös huomattava määrä turvallisuutta parantavia muutoksia alkuperäiseen venäläisten esittämään konseptiin nähden. Voimalaitosprosessin valvontaan ja ohjaukseen tarvittavan instrumentaation toimitti Siemens AG ja prosessitietokoneen kotimainen valmistaja Nokia. Venäläisessä ydinvoimalaitossuunnittelussa on myös sanottu olleen aika ennen Loviisaa ja Loviisan jälkeen, niin paljon suomalaiset esittivät venäläisille turvallisuutta koskevia vaatimuksia.[4][5]

Loviisan reaktorit mainitaan yleensä VVER-440V213 tyyppisiksi alkuperältään, mutta niihin on tehty niin paljon muutoksia, ettei niitä listata samaan kategoriaan muiden venäläisten reaktoreiden kanssa
.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Loviisan_ydinvoimalaitos

Onneksi tuolloin ei ollut sellaista huutavaa työvoimapulaa kuin nykyään jo vuosia on ollut. Olisivat jääneet nuokin rakentamatta.

Dr. Doctor kirjoitti...

... Suomalaiset insinöörit eivät ymmärtäneet alkuperäispiirrustuksia ja sovelsivat.
Tuntuu heti turvallisemmalta...