keskiviikko 14. tammikuuta 2009

Valistunut arvaus

Matti Vanhanen muuttaisi Suomen Keskustan nimen Finlandija Centrumiksi, jos joku vain keksisi moista ehdottaa.

En kannata omavaraista maanviljelyä, enkä enää aio panostaa millään tavoin kotimaisiin elintarvikkeisiin. Uskon, että suomalaiselle ruualle löytyy tilaa vapailta markkinoita esimerkiksi Kiinasta ja Saksasta, joista olemme riippuvaisia.

Ulkomaalaiseen viljelyyn turvaaminen ei ole uhka vaan mahdollisuus, eikä äänestäjille saa syntyä illuusiota, että he saisivat jotain puoluetta äänestämällä torjua ulkomaista ruuantuotantoa Suomen markkinoilta.

3 kommenttia:

Tiedemies kirjoitti...

Miksi äänestäjät eivät saisi torjua ulkoimaista ruoantuotantoa?

Tarkoitan, itse tietysti olen sitä mieltä, että maataloustuki ja maatalousprotektionismi ovat haitallisia, mutta ei kai kaikkien pidä olla samaa mieltä?

Miksi ihmisillä ei olisi oikeutta yrittää demokraattisin keinoin estää ruoan tuontia, jos kerran maahanmuuttoakin saa (ja ilmeisesti pitääkin) yrittää estää?

Ilkka kirjoitti...

Mulla ei ruoka-asiaan ole juurikaan muuta mielipidettä kuin että kriisiaikana se olisi kyllä kiva olla ihan omassa hallussa.

Mutta siihen mulla on vankka mielipide jotta kovasti olisin tyytyväinen seuraavasta siirrosta ;)

IDA kirjoitti...

"Miksi ihmisillä ei olisi oikeutta yrittää demokraattisin keinoin estää ruoan tuontia, jos kerran maahanmuuttoakin saa (ja ilmeisesti pitääkin) yrittää estää?"

Sori jäi aamulla hätäpäissään pois linkki uutiseen, jossa Vanhanen selitti kansalaisille, kuinka he saavat ja eivät saa äänestää.

Eli tuo nyt yritti olla kevyttä ironiaa. Itse olen paikallistalouden ystävä kykyjeni mukaan ja pidän valtiolle aika keskeisenä asiana riittävän omavaraista maanviljelystäkin. Tosin, jos tämä hallitus siitä hyötyy niin olen valmis jättämään väliin.

Ilkka:

Seuraava siirto kyllä tulee. Siirrän, joka kerta, kun vilkaisen peliä.