sunnuntai 25. tammikuuta 2009

Puolliväli

Ketään harhaan johtamatta ja mitenkään tilastoja väärin tulkitsematta voidaan analyyttisen viileästi ja tosiasioihin pohjautuen todeta, että Espanjan liiga on puolivälissä. Kaikki ovat pelanneet kaikkia vastaa ja loppukaudella samat ottelut pelataan samassa järjestyksessä niin, että kotiottelut vaihtuvat vierasotteluiksi ja päinvastoin.

Viimeisen kolmen kauden aikana Athletic on aina pelannut selkeästi paremman kevätkauden, kuin syyskauden. Tänä vuonna Athletic on kevätkaudelle lähdettäessä todella hyvissä asemissa ja mikäli kevät menee viime vuosien tapaan, niin eurokentät todellakin kutsuvat. Jos käy niin hassusti, että Athletic Club joskus tulee Saviniemeen, niin lupaan kävellä sinne pitkin Kotka-Kouvola - junarataa ja lauleskella astellessani tätä laulua ja sydän täynnä intoa kannustaa perinteiseen, punavalkoiseen kotiasuunsa sonnustautunatta MyPaa. No, siihen on vielä aikaa.

Tänään, Suomen aikaa kello 18:00 Athletic Club sen sijaan kohtaa vieraissa UD Almerian. Almeria voitti kauden avausottelun Bilbaon kotikentällä peräti 1 - 3. Nyt palikat ovat kierähtäneet ihan toisinpäin ja valistuneet kiinalaiset vedonlyöntitoimistot veikkaavat Athleticin vierasvoittoa. Niin veikkaan minäkin. Tosin varoitusten takia pelikiellossa olevan Aitor Ocion puuttuminen voi olla yllättävän kovakin lovi Bilbaon puolustuksessa.

Nämä pelaajat on kutsuttu:

Iraizoz, Toquero, Koikili, Ustaritz, Amorebieta, Del Olmo, David Lopez, Garmendia, Yeste, Gabilondo, Iñigo Velez, Armando, Susaeta, Orbaiz, Etxeberria, Gurpegi, Iñaki Muñoz, Etxeita ja Balenziaga

Tuomarina häärii Mateu Lahoz, mies Valenciasta, jolle tämä peli on enimmäinen Athletic Clubin peli, jonka hän tuomitsee. Näytön paikka siis.

Peliä odotellessa voi katsella edesmenneen suomalaisen jalkapallomiehen viisaita kommentteja oman, rakkaan Yleisradiomme ylläpitämästä palvelusta. Ajasta 4:40 eteenpäin: "Kyl ne osaa, mut ne ei vaan haluu tehä, ihme miehii, saatana."

Kokoonpano:

Iraizoz

Balenziaga
Ustaritz
Etxeita
Koikili

Susaeta
Gurpegi
Yeste
Del Olmo

Etxeberria

Toquero

Vaihdossa:

Armando
Garmendia
Orbaiz
Iñigo Velez
David Lopez
Muñoz
Gabilondo

Amorebieta ei ole mukana edes vaihdossa mikä ennakoi pahaa. Llorenten puuttumisen voi selittää sillä, että Bilbao panostaa cupiin vaikka pahat kielet väittävätkin, että Llorentelle ei ole tarjottu hänen arvoaan vastaavaa sopimusta. Jos joku kansainvälinen rikollisjärjestö tyyliin Chelsea/Liverpool on maksanut Amorebietesta huoratalonsa hinnan, niin keskisormea sinne.

Ei löydy streamin streamia. Aika järkyttävää.

Puoliaikatulos: Almeria 2 - Athletic Club 0

Kommenttina ensimmäisen puoliajan pelistä, jota en nähnyt toteaisin ytimekkäästi: Ei saatana. Tilastojen valossa peli on ollut aika tasaista. Ehkä optimistisesti voisi odotella vielä tasuria.

Lopputulos: Almeria 2 - Athletic Cub 1

Tuomari Mateu Lahozin voi katsoa epäonnistuneen debyytissään täydellisesti. Varoituksen saivat Ustaritz, Balenziaga, Orbaiz ja Exteberria.

1 kommentti:

Ilkka kirjoitti...

Nyt se olisi ehkäpä se 1-1 vierastasurin paikka. Näin luulee hän.