sunnuntai 26. elokuuta 2007

Pallo on pyöreä


Kuvassa valkoisissa pelaava Sunilan tehtaan joukkue kohtaa vieraissa Myllykoskella Myllykosken tehtaan joukkueen. Näin pelin kuninkaalliselta istuimelta, jonka alla oli pyörät, jotta sitä voitiin liikutella aina parhaille katsomopaikoille. En itse ottanut kuvaa, enkä muista lopputulosta. Peli oli kuitenkin varmasti hyvä ja hauskaa seurattavaa. Varsinkin, jos istuintani vähän keikutettiin.

Tänään tuli katsottua kolme jalkapallopeliä. Tosin se tärkein vain ruudulle kirjoitettuja pelitapahtumia seuraten. Bundesliigan Wolfsburg - Schalke oli selvästi tasokkaampaa ja parempaa jalkapalloa kuin Espanjan liigan peli Valencia - Villarreal, joka oli harvinaisen huono peli ja pisti epäilemään jopa vedonlyöntipetosta taas vaihteeksi. Tästä ei kuitenkaan voi vetää mitään äkkinäisiä johtopäätöksiä liigojen taso- ja rehellisyyseroista.

Lupasin siirtää kaiken kirjoittelun Athletic Clubista pois tästä blogista, mutta mieshuoralla* ei ole kunniaa, eikä hänen sanaansa siis pidä luottaa. Athletic aloitti sarjan kotonaan San Mamesilla toista baskijoukkuetta Osasunaa vastaan ja peli päättyi 0 - 0, mikä ei tietenkään ole hyvä tulos kotona. Lisäksi kovaa, KTP-tyylistä ahtaajafutista pelaava joukkue keräsi neljä keltaista korttia ja Aitor Ocio, joka on puolustukselle varsin tärkeä pelaaja, otti vielä punaisen päälle, eikä siten ilmeisesti ole käytettävissä ensi sunnuntaina Barcelonassa, jossa Athletic kohtaa paikallisen viihdekonsernin hymyilevän edustusfasadin FC Barcelonan.

Vaan eipä se mitään. Siirtoikkuna käsittääkseni sulkeutuu tämän kuun viimeisenä päivänä, joten aikaa olisi vielä hankkia Del Horno, Xabi Prieto ja Ezquerro mikä tekisi voiton katalaanien sirkusklovneista huomattavasti helpommaksi. Tosin en usko, että ketään enää hankitaan. Kivet ovat varmaan kupissa vähän siellä sun täällä näinä lopun aikoina. Siihen on kuitenkin kai vain sopeuduttava.

*ulkomaalaisen jalkapallojoukkueen kannattaja, eli kotimaistaja.

PS.

Tämän, Jussi Halla-ahon vieraskirjasta bongatun BBC:n uutisen olisi voinut otsikoida: Kick Idiots out of Football. Toisaalta onhan tuollainen rantapalloväritys kaikin tavoin tyylitön.

Ei kommentteja: