torstai 23. elokuuta 2007

EU:ssa lopetetaan maltillisesta islamista puhuminen

Turkin pääministeri Erdogan on todennut, että lännessä käytetty termi "maltillinen islam" on erittäinkin loukkaava ja islamin rauhaa häiritsevä. Ei ole mitään maltillista islamia vaan islam on islam ja siinä se. Suomen hallitus pyytäneekin omasta ja EU:n puolesta anteeksi sitä, että maassamme on tahoja, jotka ovat puhuneet maltillisesta islamista.

Brussels Journal taas kertoo, että EU on myös suostunut poistamaan verkkosivuiltaan rasismista valistavan sarjakuvan vain muutamaa tuntia sen jälkeen, kun joku "ihmisoikeus"järjestö oli todennut sen esittävän stereotyyppistä ja loukkaavaa kuvaa mustista ihmisistä. Niiden, jotka haluavat edelleenkin nauttia EU:n valistuksen hedelmistä kannattaa imuroida sarjakuva tästä linkistä. Saattaa olla, että pian sitä ei enää ole. Nautinnollisia lukuhetkiä.

4 kommenttia:

reino kirjoitti...

Maltillisesta islamista höpöttämisen lopettaminen on tietenkin hyvä asia.

Vilkaisin tuota sarjakuvakirjaa nopeasti. Piirrosjälki ei vetänyt vertoja Hergen mestariteoksille, kuten Tintti Kongossa, mutta jutuissa oli itse asiassa ihan ajatusta. Ei mitään sokeaa mokupropagandatykitystä, ainakaan noin äkkiä katsoen.

Mutta sisältöähän ei ilmeisesti kritisoitukaan, vaan sitä, että rullahuuli oli kuvattu rullahuulena.

Onko neekeristä tullut länsimaisen kulttuurin uusi Allah, jonka kuvaa ei pidä sinun piirtämän eikä nimeänsä turhaan mainitseman. Paitsi tietysti erilaisten kiertoilmausten kautta, kuten muinaissuomalaiset välttäessään karhun sanomista karhuksi (mesikämmen, metsän ruhtinas, jne.), jottei otso suuttuisi.

Yllä oleva kysymys on tietenkin retorinen.

Kratzenian kielessä on muuten vain yksi neekeriä tarkoittava sana.

IDA kirjoitti...

"Onko neekeristä tullut länsimaisen kulttuurin uusi Allah, jonka kuvaa ei pidä sinun piirtämän eikä nimeänsä turhaan mainitseman."

Joo. Niin sanotulla suvaitsevaistolla on ilmeisesti tämä maaginen: 'ellet puhu siitä, sitä ei ole olemassa' - uskomus päällä.

Me katsomme, että Kratzenian kieltä on ehkä syytä opettaa vieraana kielenä Lone Drinkersin kouluissa.

Dr. Doctor kirjoitti...

Herge itse pyysi anteeksi tätä kirjaa, sanoi tehneensä riittävästi taustatyötä ensikertaa Tintti Tiibetissä varten.

Eikö kukaan muista tätä...?

IDA kirjoitti...

En itse muista tuota. Tosin varmaan totta, sillä sellaisia anteeksipyyntöorgioita on vietetty, että varmaan kaikki ovat jo pyytäneet anteeksi. Paitsi Ernst Junger ja Anna Ahmatova.

Tintti Tiibetissä - albumissa esiintyy suosikkihahmoni levitoiva munkki. Se todistaa, että taustatyö on kyllä tehty hyvin ;)