sunnuntai 26. elokuuta 2007

Katkonaista viihdettä

Sosiaalisen painostuksen alaisena hommasin digipoksin. Kierrellessäni kanavat läpi - rytmittäydyn tässä laiskan joutilaasti yleisturhailun MM-kisoihin - niin siellä näyttää pyörivän täysin avointa ja estotonta pornoa - tallentaa vai eikö tallentaa, kas siinäpä kysymys. Siis valtakunnanverkossa, eikä minkään sateliitin kautta. Tätäkö tällä uudistuksella ajettiin takaa? Kysyn vaan.

Toisaalta aiemmin illalla tuli YLE-teemalta vanha musiikkiohjelma, jossa Kaseva soitti "livenä" ja tapansa mukaan hyvin. Youtubessa on aika heikko valikoima Kasevaa. Jonna Tervomaan versio laulusta Tyhjää on melko toimiva, hyväkin, mutta ei pärjää alkuperäiselle, jonka kuvituksena on jostain minulle täysin käsittämättömästä syystä käytetty kratzenialaisia. Muut Kasevan Youtubesta löytyvät laulut ovat Mari ja Pena. Molemmat todella hyviä. Musiikki puhuu puolestaan, mutta todetaan vielä se historiallinen tosiasia?, että Kaseva taisi olla aikansa ainoa yhtye, jonka soittajat oikeasti olivat mystisiä, tamperelaisia amiksia.

7 kommenttia:

Pekka Eskimo kirjoitti...

Jonna Tervomaan versio ei lisää mitään. Se on ainoastaan huonompi monella tapaa. Miksi se on olemassa?

no ehkä se innostaa jotakuta tervomaa-fania tutustumaan kasevaan.

Kekke kirjoitti...

Eikös Noitalinna Huraakin ollut Mansesta? Em mää muista tommosia nii hyvin.

Pikkuveli on pätevimpiä kappaleita ikinä - paitsi PMMP:n coverina.

H-Moilanen kirjoitti...

Ehei Kekke. Noitalinna Huraa on lähtöisin pohjanmaan periferiasta Peräseinäjoelta, Kolmannen Naisen naapurikunnasta.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Noitalinna_huraa

Kekke kirjoitti...

No perkele. Kiitos tiedosta.

IDA kirjoitti...

pekka:

Tuo on ilmeisesti joltain kokoelmalta johon on kerätty vanhojen laulujen uusia tulkintoja. Tosi, että se on aika monella tapaa huonompi tai ainakin kevyempi. Kaseva vetää niin herkästi, että melkein pelkää koko laulun hajoavan.

Kekke:

Onko Noitalinna Huraan soittajat amiksia?

Kekke kirjoitti...

"Onko Noitalinna Huraan soittajat amiksia?"

Emmä tiä. Peräseinäjoesta tulee mieleen lähinnä metsätalouskoulu (löytyy muuten Tammelan Liesjärveltä)

reino kirjoitti...

Kasevasta tuli mieleen, että kun 90-luvun puolivälissä pidettiin Reinolassa rokkivestivaalit, niin yksi bändeistä oli Kasevan Mikon kolme tytärtä hönöpettereiden säestämänä. Kauneutta.

Ja koska kratzenialaiset uskovat elämän olevan spiraali, joka kiertää Reinolaa, niin mainittakoon, että suosikkiyhtyeeni Noitalinna Huraan pariskunta (eli se pimu ja Tohtori Orff tai Herra Dalcroze) asuvat nyt yhtä vanhaa kansakoulua tuossa lähes naapurikunnassa.