keskiviikko 29. elokuuta 2007

Eurooppalaisia puheenvuoroja

En tiedä onko katutason ihmisten mielipiteillä ja puheenvuoroilla mitään merkitystä. Ainakaan poliitikoille ei ole. Kunhan nyt kuitenkin toistan kuulemani: "Jos belgialainen tappaa marokkolaisen se on uutinen kaikkialla Euroopassa, jopa Suomessa. Jos marokkolainen tappaa belgialaisen se ei enää ole uutinen edes Belgiassa."

Ei tee hetkeäkään vaikeuksia uskoa tuota belgialaisen sanomaa. Sen verran paska maa Belgia on. Ikävää vain, että mitä Belgia edellä, sitä EU perässä.

Viime aikoina on ollut surullisella tavalla huvittavaa seurata kehittyvää uutista siitä, kuinka Brysselin pormestari yrittää erilaisin tekosyin estää islamisaation vastaisen mielenosoituksen järjestämistä kaupungissaan. Brussels Journal raportoi asiasta kohtuullisen tiiviisti. Itse en paljon mielenosoituksia arvosta, mutta Brusselin sosialistinen pormestari on uransa aikana ehtinyt nähdä ja sallia jos jonkinmoista mielenosoitusta. Kuitenkin tämä mielenosoitus on kuninkaan uskolliselle pikku sosialistille aivan liikaa. Ilman islamistejahan sosialistit eivät olisi vallassa. Belgiassa alkaakin olla jo totta se, että mikäli kansa ei hallitukselle kelpaa niin vaihdetaan kansaa ja Belgian hajoaminen tapahtuu varmasti ennen Hollannin hajoamista. Täytyy vain toivoa, että EU nykymuodossaan seuraa silloinkin perässä.

Ei kommentteja: