lauantai 24. maaliskuuta 2007

Vihreät - de Dorga

Vihreät on kaikista nykyisistä puolueista ehkä selkeimmin "hei kaikki mulle heti nyt" - näkemyksen edustaja. Vihreillä ei ole mitään ideologiaa, eivätkä he edusta mitään ryhmää. Vihreiden ajatuksena - jos tulee puhe siitä mitä tai ketä he sitten oikein edustavat - on pelastaa koko maapallo, mikä on ehkä koko ihmiskunnan historian suuruudenhulluin ja älyttömin ajatus. Se ei yksinkertaisesti tarkoita mitään ja toimii vain savuverhona, jonka takana on hyvä kahmia itselleen etuja.

Eurooppalaisten vihreiden perustava idea kiteytettynä oli: Hei meidänkin täytyy myös perustaa poliittinen liike, joka tarjoaa meille kanavia nousta yhteiskunnallisesti merkittäviin asemiin.

Tuossa ei sinänsä ole mitään pahaa, enkä usko, että vihreät suuremmin pystyvät horjuttamaan teknologisesti kehittyneitä yhteiskuntia, koska ihmiset kuitenkin lyövät heitä lopulta yksinkertaisesti päihin. Vakavampi puoli asiassa on, että vihreiden sählääminen aiheuttaa suurta inhimillistä kärsimystä niissä kolmannen maailman maissa, jotka ovat teknologisesti kehittyneistä maista yhä suuremmin riippuvaisia ja joiden riippuvuutta muusta maailmasta vihreiden politiikka vain syventää. Sen sijaan, että teknologinen kehitys vietäisiin kolmanteen maailmaan, vihreät haluavat muuttaa Euroopan kolmanneksi maailmaksi, jota vihreät pystyisivät unelmissaan hallitsemaan. Todellisuudessa he eivät tietenkään pystyisi, koska sellaisessa maailmassa ei olisi vihreää liikettä mahdollistavaa ylimääräistä rahaa.

Se taas, että vihreät edustavat kulttuuritonta kulttuuria johtuu vain siitä, että he todellakin ovat dorkia. Siitä ei juuri kannata välittää sillä ei tyhmyys synti ole.


Eipä mulla oikeastaan vihreistä muuta.

Ei kommentteja: