keskiviikko 28. maaliskuuta 2007

Onko muu kuin muiden usko enää pyhää

Vera Izrailit kyselee mielenkiintoisia kysymyksiä. Hänen kirjoituksensa otsikon kysymykseen voisi vastata, että enimmäkseen kyse on varmaan pelosta ja puhtaasta opportunismista.

Seurasin suhteellisen läheltä Muhammed-pilakuvien nostattamaa kohua Suomessa. Yritimme ottaa yhteyttä erilaisiin sananvapauden puolesta puhuviin järjestöihin, erilaisiin yhteiskunnallisiin toimijoihin, sanomalehtiin ja muuhun mediaan ynnä muuta sellaista. Vastaus oli lähinnä jäätävän mykkä. Ensin ajattelin, että se johtuu Suomen Sisun arveluttavasta - joskin väärästä - maineesta, mutta Kaltion sarjakuvaskandaalin tultua kuvioihin mukaan ei haluttomuudella puolustaa Sisua voinut enää selittää lähes täydellistä haluttomuutta ottaa mitään selkeää kantaa sananvapauden puolesta. Oli vain uskottava, että he eivät uskalla ja sillä selvä.

Olen noiden kokemusten perusteella lähes täysin varma, että mikäli syytekynnys jostain kumman syystä olisi ylittynyt ja kuvien suomalaiset julkaisijat olisi asetettu syytteeseen uskonrauhan rikkomisesta, niin julkisuus olisi täysin vaivatta, ilman mitään vastalauseita, hyväksynyt sen ja vielä senkin, jos asiasta olisi tullut tuomio. Eivät Kaltion päätoimittajan potkutkaan mitään vastalauseiden myrskyä nostaneet.

Suomalainen "älymystö" on sananvapauden suhteen harvinaisen munatonta kaikkineen. Ei tästä nyt niin kauaa ole siitäkään, kun Vankileirien saaristoa suomennettiin Ruotsissa suomalaisten kulttuurikellokkaiden vain arvostellessa Solzhenitsyniä suomalaisen "älymystön" ihanteiden pettämisestä.

No, oli miten oli. Sisun jäsenenä voi olla tavallaan ylpeä siitä, että yksityisten toimijoiden lisäksi Sisu oli ainoa, joka uskalsi julkaista pilakuvat Suomessa. Yksikään lehti ei uskaltanut vaikka teki asiasta uutista uutisen perään. Lehdissä kerrottiin lukijoille kuvista, jota ei voi lukijoille näyttää. Mikä oli absurdilla tavalla myös hauskaa.

Seuraavalla kerralla, ja sellainen tulee ihan varmasti, kannattaa varmaan olla vain reilusti provokatorisempi, eikä edes kuvitella, että suomalainen media, poliitikot, kansalaisjärjestöt tai muut sellaiset toimijat ottaisivat asioihin mitään kantaa.

Ja itsehän kirjoitan nimimerkillä, koska se on rennompaa ja mitäpä sitä nyt hyvää sukua nolaamaan ;)

5 kommenttia:

Mikko Ellilä kirjoitti...

Minulta kyseltiin Muhammad-karikatyyrijutun aikoihin yksityisesti, miten minä uskallan kirjoittaa omalla nimelläni. Mielestäni tällaista pelon ilmapiiriä, piileskelyä ja nöyristelyä pitäisi vastustaa nimenomaan kirjoittamalla omalla nimellä mahdollisimman avointa ja räväkkää tekstiä.

Anekdootin mukaan Tanskan kuningas käveli ympäri Kööpenhaminaa daavidintähtimerkki vaatteissaan, kun saksalainen miehityshallinto oli käskenyt juutalaisten käyttää daavidintähtimerkkiä erottuakseen "arjalaisista". Valitettavasti tämä anekdootti ei ole totta, mutta siihen sisältyvä asenne on juuri oikea.

Samoin suomalaisten mielenosoitukset Tehtaankadulla Neuvostoliiton suurlähetystön edessä Tshekkoslovakian miehityksen takia vuonna 1968 osoittivat juuri oikeaa asennetta.

Samat ihmiset, joiden mielestä Muhammad-karikatyyreja ei olisi pitänyt julkaista, olisivat varmasti halunneet kieltää myös Tshekkoslovakian miehityksen vastaiset mielenosoitukset Neuvostoliiton suurlähetystön edessä.

IDA kirjoitti...

Olet kyllä täysin oikeassa.

Mielenkiintoinen juttu, että vielä vuonna 1968 se porukka, joka hiljaisesti hyväksyi Tshekkoslovakkian miehityksen oli kommunisteissakin selkeänä vähemmistönä. Nykyisin vastaava jengi on valtavirtaa.

Pictures of muhammed cartoon contest kirjoitti...

Profeetta Muhammed pilakuvakisaankutsu kaikille

Come on everybody: Bitte senden ihre Muhammeds Sie Please send your caricatyre pictures prophet Muhammed to this finnish caricatyre contest in Finland

Profeetta Muhammed pilakuvakisa Suomessa - osallistu sika palkintona(?)

Hei kaikki kristityt, esinahattomat muslimi- ja juutalaiset uskonveljet eri puolilla maailmaa, nyt on teillä krakakauloista rättipäihin tilaisuus todistaa miehuutenne osallistumalla oheiseen pilapiirroskisaan profeetta Muhammed aiheena:We publish now first finnish caricatyre of prophet Muhammeds (piip)life and reveal prophet Muhammed`s enjoyments


Send your prophet Muhammed caricatyre pictures to this e-mail: muhammed.cartoon.contest(at)gmail.com

We put those contest pictures one by one here according to their coming into our e-mail

1) First caricatyre picture from Finland came from Seppo Lehto:Say your comments:)


2) ... We wait more caricatyres of prophet Muhammed ;)

Main page to this "Anti prophet Muhammed Cartoon Contest" is

http://muhammed-cartoon-contest.blogspot.com/

Press release from Finland 20.9.2007 Das Thema:) " Drawing contest about prophet Muhammed. Item: Prophet Muhammed and his pedofil sex with young childgirls and animals"

You can recommendate finnish patriotism and nationalism: http://www.kavkaz.fi/uutiset.html linkittämällä tuo sivusto tuttavillesi

------------------------------------------------------------------

Elviksen laulun sanoin: "Return to sender" some feedback from muslim terrorist in Libya:

------------------------------------------------------

http://lost-libyan.blogspot.com/
Saturday, September 22, 2007
Did you see this Asshole?! (pardon my french)

Prophet Muhammed Caricatures kirjoitti...

Kulinaristeille purtavaa olit sitten muslimi tai kristitty http://prophet-muhammed-cartoon-contest.blogspot.com profeetta Muhammed ja sika-kuvat jaossa

Tiedostusvälineille ja muslimeille purtavaa - Alibi-lehden päätoimittaja Mika Lahtonen kieltäytyi tekstiviestillä julkaisemasta Seppo Lehdon tekemää Muhammed pilakuvaa lauantaiaamuna 29.9.2007 "Valitettavasti ei julkaista. Mika" - viestillään.

Ohessa näette mistä Alibi-lehti ja päätoimittaja Mika Lahtonen kieltäytyivät:

Prophet Muhammed Caricatures published in Finland Profeetta Muhammedin Pilakuvat Suomessa

Prophet Muhammed Caricatures published in Finland Profeetta Muhammedin Pilakuvat Suomessa julkaistu ja julkaistaan lisää kun vaan saadaan lisää pilakuvia pedofiiliprofeetta Muhammedista Pilakuvia voitte lähettää pilakuvakilpailuun: e-mail: pilakuvat(at)gmail.com ja muslimeille: info@muslimnews.co.uk - He kiittänevät

Thursday, 27 September 2007
Profeetta Muhammedin pilakuvat Suomessa = Prophet Muhammed Caricatures in Finland. Send yours to contest e-mail: pilakuvat(at)gmail.com

Ottakaa rennosti näin Ramadanin aikana ja antakaa Profeetta Muhammedin laueta sian suoleen ;) mielikuvituksessanne

Tamperelainen ajattelija ja ihmisoikeusaktivisti islamisaatiomme ja neekeröittämisemme vastustaja Seppo Lehto Hervannan punttisalilla 23.9.2007 näyttää "Kudonnan mallia"-tyylisesti kuinka urheilu edistää ajattelua koko kansakunnan eduksi mm. maahanmuuton muuttamisella, niin että kotoutukset muutetaan kotiutuksiksi.

Laittakaa tämä profeetta Muhamed pilakuva-viesti tuttavapiirissänne kiertämään, kuten Seppo Lehto on laittanut oman verensä kiertämään punttisalilla.

Oletettavaa että tämä julkaisu laittaa kiihkomuslimeilla ja heidän yliymmärtäjillään veren kihisemään kun heille ohjaatte oheisen muhammed pilakuvan ;) - Uskon että kansakunnan on aika pysähtyä miettimään minkälaisia arvoja haluamme suosia jatkossa: Mustaa huumoria mieluummin vai mustia ruumiita kiihkoisten muslimien, neekerien ja somalien jäljiltä?


Profeetta Muhammedin pilakuvat Suomessa = Prophet Muhammed Caricatures in Finland. Send yours to contest e-mail: pilakuvat(at)gmail.com - Ohessa mallia maailmalta:) Pistäkää paremmaksi. Toivomme erityisesti valtionsyyttäjä Mika Illman ( mika.illman@om.fi) että te osallistutte tähän pilakuvakisaan

http://prophet-muhammed-cartoon-contest.blogspot.com/

kerta toisensa jälkeen huumorintajunne on osoittautunut toistaiseksi heikonlaiseksi ja lähinnä vain neekeröintien ja ählämiväkivaltarikosten yliymmärtämiseen kansakuntamme vahingoksi, kuten yleisemminkin syyttäjä- ja tuomaritoiminnassa on otettu linjaksi.

- Profeetta Muhammediin kohdistuvan pilakuvakisan yksi motiiveista on ajaa Suomeen yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa rasistisen neekerien ja ählämien RL:n vastaisen suosinnan sijaan, sekä pitää Suomi asuttuna suomalaisten toimin ilman ilmaan ammuskelevia rättipäiden asuttamia itsemurhakoulutusleirejä.

Tervetuloa osallistumaan profeetta Muhammed pilakuvakisaan islamisaatiotamme ja kansakuntamme väkivaltaistamista vastaan

Lähettäkäämme kritiikkiä ja palautetta islamisteille oheiseen tapaan:

New muhammed prophet caricature contest in Finland - Look at the shame of Muhammed with
pig.

Muhammed pilakuvakisan vaihtoehtoinen linkki: Look at: http://prophet-muhammed-cartoon-contest.blogspot.com

There is miss piggy and his slave master Prophet Muhammed doing something ;)

Look at carefully:

http://bp2.blogger.com/_Cq2P0ssFV0Q/RvVCaS5CZ1I/AAAAAAAAAAM/hCEUQYQTUMs/s1600-h/Propeht+Muhammed+Contest+in+Finland.JPG

Greetings from Finland to e-mail: info@muslimnews.co.uk alike in this blog and this:
http://prophet-muhammed-cartoon-contest.blogspot.com
--------
Suosittelemme lopuksi perehtymään Seppo Lehdon ajatuksiin paremmin mm. oheisen Kavkaz.fi 15.9.2007 poliittisyhdeiskunnalista sanomaa sisältävän videohaastattelunsa perusteella, missä sivutaan mm. Suomen Nato-jäsenyyttä, Karjalan palauttamista, sekä Tarja Halosen kgb-ja stasikytkyjä: http://video.google.com/videoplay?docid=1759446439720547347

Pj. Seppo Lehto Tampere silvottu tynkä-Suomi

Tampere tunnetuksi profeetta Muhammed pilakuvilla kirjoitti...

Arvon suomalaiset päättäjät ja päättömät kanamme eduskunnassa ja valtioneuvostossa

Kepulien pillunpuutteessa elävälle pääministeri Matti Vanhaselle ja kuppasille ministereilleen mallia ajattelusta:

Tampere tunnetuksi tamperelainen Seppo Lehto ehdottaa turvapaikan myöntämistä islamistien vainoamalle Hirsi Ali vainotulle ympärileikatulle somalille

"Tampere tunnetuksi" hakaristin juurelta uutisia 16.10.2007

"Tampere tunnetuksi" Tampereen kaupungin tunnetuin ihmisoikeusajattelija tamperelainen pilakuvataiteilija Seppo Lehto ehdottaa turvapaikan myöntämistä islamistien vainoamalle Hirsi Ali vainotulle ympärileikatulle somalille, jollei sitä Tanskasta järjesty. Ehdoton ei muslimaiden muulle populalle Suomeen, kuin islamin ja islamistien vainoamiksi joutuneille ajattelijoille.

Odotamme ympärileikkausrikollisten uhriksi joutuneelta somali Hirsi Alilta myös kantaa ottavaa pilakuvaa islamista ja pedofiiliprofeetta Muhammadista julkaistavaksi eri Mohammad / Muhammed pilakuvakilpailua uutisoiville sivuille esim. http://mohammad-caricatures.blogspot.com/

Ystävällisesti Tampere tunnetuksi -tahot ja Tampereen kaupungin puolesta Seppo Lehto