torstai 22. maaliskuuta 2007

Mihin muka Keskustaa tarvitaan?

Ei itse asiassa mihinkään. Ehkä sillä puolueena on joku myönteinen merkitys Suomen politiikassa, mutta tulevissa hallitusneuvotteluissa Keskustaa ei tarvita. Keskusta ei ole vaalivoittaja ja se sai vain yhden edustajan enemmän, kuin roiman vaalivoiton ottanut Kokoomus. Hallitus onkin hyvä rakentaa pohjalle Kokoomus ja SDP, sillä monilta osin Suomen politiikka on sotien jälkeen ollut noiden kahden puolueen taistelua Keskustaa vastaan. Ruotsalaiset ovat hallituksessa ilman muuta oli hallituksen koostumus tai ohjelma sitten mikä tahansa ja Kokoomuksen ja SDP:n liiton sinetiksi sopisivat erittäin hyvin Kristilliset. Noilla saisi 111 edustajaa hallituksen taakse.

Vahva oppositio ei demokratiassa ole haitaksi. Keskusta voisi muodostaa "kansan"rintaman yhdessä Vasemmistoliiton ja Vihreät - de Dorga ( kiitos Junakohtaukselle ) puolueen kanssa. Monille keskustalaisille voisi olla vapauttavakin kokemus, kun ei tarvitsisi koko ajan kravatti kireällä leikkiä oikeistolaista, vaan voisi täysillä vetää ihan täysipainoista siltarumpupolitiikkaa toverien tuella.

Luulisinkin, että tuolta pohjalta olisi ihan hyvä edetä. Dorgien vaatimuksen vaalijärjestelmän uusimiseksi hallitus voisi ottaa ohjelmaansa huolimatta siitä, että se on dorgien vaatimus. Siirtoäänivaalin pohjalle on hyvä rakentaa.

Ei kommentteja: