keskiviikko 18. helmikuuta 2015

Kouvola ( se on paastoa nyt )


Pirteän markkinahenkinen ja moderni Kouvola ei millään tavoin paljasta paaston alkaneen. Kahvila tosin on mukavan hiljainen ja kirkon sisällä asia tietenkin oli enemmän kuin selvä. Kotkassa eilen kesken kulttuurilautakunnan kokouksen tasan kello 18.00 sen sijaan ortodoksisen kirkon kellot alkoivat soimaan kaikuvasti alkavan paaston merkiksi. Kotka onkin ehkä säästynyt pahimmalta modernismilta, sillä onhan se Kymin ytimen vieressä. Ortodoksisen kirkon kellot varmaankin osaltaan vaikuttivat siihen, että Kotka sai palkattua hämmentävänkin hyvän kulttuurijohtajan. Itse luulin, että nykyihmiset eivät liiku niillä rahoilla, joita Kotkalla on kulttuuriin pistää, mutta ilokseni olin selvästi väärässä.

Toisaalta mitäpä rahasta, ei siitä ole kuin haittaa ja paastonaika siis todellakin on alkanut. Mitäpä siis pitäisi tehdä nyt: Kääntyä ja uskoa evankeliumi, ei sen kummempaa ja se käy varmaan Kouvolassakin, vaikka onkin helpommin sanottu kuin tehty.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

He jotka kristillisen ilosanoman kaiuista nauttivat niin,ottakoot vielä kun,siihen aikaa on ilon irti. Eiköhän nuo perkeleet vielä kirkonkellotkin,suvaitsuvaisuuden nimissä julista pannaan,ja tilalle moskeijoiden kutsun.

Mikään ei kohta enää yllätä.

Anonyymi kirjoitti...

Athletic Bilbaon vierailu Torinon luona päättyi tulokseen 2-2.
Katsoitko pelin, tai luitko otteluennakon tai otteluraportin? Torino on se jota vastaan HJK pelasi lohkovaiheessa.

Kaksi vierasmaalia on kova saavutus europeleissä. Jos ei tunaroi kotipeliä niin on mahikset neljännesvälieriin.

Miten tosissaan Bilbao on europeleistä tässä vaiheessa kautta? Seuraaviin europeleihin kai pääsee copan kautta vaikka häviäisi finaalin. Espanyol on vastassa välierissä. Onko se semmoinen että sen saisi tiputettua?

Anonyymi kirjoitti...

Tämä unohtui. Tunnetko muuten montaa ortodoksia? Oletko keskustellut heidän kanssa uskonasioista? Tuntuuko katolisesta oudolta keskustella uskonasioista ortodoksin kanssa tai toisinpäin? Onko uskonopillisia kiistoja vai enemmän samoilla linjoilla?

Anonyymi kirjoitti...

Minun käsittääkseni ortodoksit ja katoliset ovat paljon lähempänä toisiaan kuin luterilaiset ovat. Mm. sakramentit ja pappeuskysymys.

Mutta siten paha.

Kun seuraa Euroopan menoa niin ainakin syntyy vaikutelma, että maanosassamme on enää tasan yksi valtio, jossa uskonto on isosti esillä valtiotasolla, jossa papeilla on merkitystä ja kristillisillä arvoilla kaikupohjaa valtaväestön tasolla. Ja se maa on tietenkin ortodoksinen Venäjä.

Itse mietin paljon kysymystä onko niin miltä näyttää: että Rossija on todellakin viimeinen eurooppalainen kristillinen valtio. Jos miettii esim. homokysymystä, tai suhdetta kansalliseen identiteettiin, kieleen, kulttuuriin ja uskontoon, niin nehän ovat kuin traditionalistin päivänunesta, kuin 1800-luvulta hyvässä mielessä. Tälle ajalle ja kulttuurimarxismille ei anneta tippaakaan periksi. Venäjä tekee mitä haluaa - sitä ei EU-direktiivit eikä globalismin hypnoosi määrää!

Mutta onko noin todellisuudessa, onkin se varsinainen kysymys.

Onko blogistilla tähän kuumaan asiaan kantaa?

jk

IDA kirjoitti...

Vieras: Seurasin peliä One Football - appsin kautta. Olin matkalla kotiin sen aikana. Ihan hyvä tulos. Luulen, että Bilbao on aika tosissaan, koska sarjassa ei kai ole sen kummallisempia tavoitteita enää.

Ortodokseihin ei ole sen kummallisempaa kantaa. Hyvin samanlaisia kuin katolinen kirkko paitsi eivät hyväksy paavin asemaa . Moskovan partiarkaatin suhde valtioon on aika ongelmallinen noin yleensä. Konstantinopolin kanssa ilmeisesti sujuu paremmin.

Anonyymi kirjoitti...

Oletko muuten seurannut MYPA:n tilannetta? Uutisten mukaan MYPA hakee itsensä konkurssiin.

KTP:llä on sitten entistä enemmän vastuuta heiluttaa kymiläisen futiksen lippua.