lauantai 1. kesäkuuta 2013

Muna pystyssä...

...eli pääkirjoitus:

Ilmoitan tässä rohkeasti ja mitään pelkäämättä, että pystyn tarvittaessa ymmärtämään myös ruotsia ja jopa heittämään pari kivaa keskustelua sitä käyttäen. En anna tästä periksi, vaan seison rohkeasti sorretun Paavo Lipposen ja suomalaisen, vapaan median pääkirjoittajan rinnalla, loppuun asti sananvapauden puolesta.

Myönnän myös, että itse asiassa en osaa kääntää tuota yllä olevaa ruotsiksi niin, että se olisi edes välttävästi ilmaistu. Haluan vain sanoa, että olen tosi rohkea ja seisoin ylväästi kaikkia niitä vastaan, jotka lähettävät toisille solvauskirjeitä salaa. Jos he - siis pakkoruotsin vastustajat - onnistuvat hiljentämään Yleisradion, Helsingin Sanomien ja Uuden Suomen pelottomat, lähes marttyyreina solvauksia vastaan seisovat, päätoimittajat ja Paavo Lipposen me joudumme hiljenemään kaikki. Valtiomme yksinkertaisesti tuhoutuu.

Kiitän, jatkakaa!

P.S.

Älkääkä uskoko niitä valheita, että Descartes ei olisi puhunut ruotsia opettaessaan ikuisesti protestanttisen työmoraalin omaavaa neisytkuningatar Kristiinaa.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Luettelo_Ruotsin_hallitsijoista

2 kommenttia:

Tomi kirjoitti...

Katolisten sankari Kristiina ei ollut hääppöinen hallitsija. Hän syöksi maansa talouskriisin ja hylkäsi kansansa.

IDA kirjoitti...

No en itsekään kyllä pidä tätä ruotsalaista naista poliittisesti mitenkään esimerkillisenä. Hän kuitenkin oivallisesti ymmärsi, että on tärkeämpiäkin asioita kuin joku Ruotsi.