keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

Näin se vain on.Ymmärrän tuosta vain muutamia yksittäisiä sanoja - On y Va on pahasti kesken - mutta olen varma, että nyt puhutaan puhdasta asiaa ja katson sen julkaisemisen täällä aiheelliseksi, koska haluan toki itsekin olla edelleen mukana ikuisessa, todellisessa avangardessa, joka on väistämättä komplementaarista.

Michelangen epävirallinen käännös yhdinkohdista:

PÄÄPERIAATTEEMME

Me Antigonet ylistämme naiseutta ja suosittelemme sitä kaikille naisille: ehjä ja syvällinen naisellisuus on meidän luontomme. Tämän myöntäminen on välttämätöntä sille, että voisimme antaa parastamme yhteiskunnalle. Individualismin hallitsemassa maailmassa moni ei pysty täysimääräisesti toteuttamaan itseään. Mutta itse kukin meistä kantaa sisässään mahdollisuutta täydellistyä naisena. Antigonet tarjoavat erään tien tämän päämäärän saavuttamiseksi. Naisten eläytymiskyky (sensibilité), tahto ja heille luonteenomaiset toimintatavat ovat erilaisia kuin miehillä. Nämä erot ovat rikkautta ja tämä [sukupuolten välinen] toiseus on hedelmällistä kaikilla tasoilla.
Tämän vuoksi me perustamme kaiken toimintamme sukupuolten välisen komplementaarisuuden eli toisiaan täydentävyyden periaatteelle. Ei, naiset eivät todellakaan ole ”hyviä jätkiä” muiden joukossa (un homme comme les autres). Me Antigonet suosimme legitimiteettiä legaalisuuden kustannuksella. Jos ihmisten kirjoittamat lait ohittavat luonnollisen lain – siis ne kirjoittamattomat normit, jotka ovat kaiken inhimillisen kokemuksen kivijalka – me pidämme velvollisuutenamme nousta kapinaan. Me emme anna haudata yleistä kunniallisuutta (common decency), tervettä järkeä ja [inhimillistä] arvokkuutta, joiden tulee ohjata lainsäädäntöä ja yhteiskunnan kehitystä.
Me Antigonet ylistämme vapautta. Tässä atomisoituneessa maailmassa, missä yksilöiden välillä ei enää ole juuri muunlaisia kuin kaupallisia suhteita, tahdomme viedä viestiä vapaudesta. Meidän toimintamme pyrkii syvälliseen emansipaatioon. Meidän naisellinen luontomme, joka on rakentavaa ja elämänmyönteistä, kannustaa meitä lujittamaan sosiaalista kudosta, joka on välttämätöntä vapaudelle ja solidaarisuudelle. Kuten Albert Camus kirjoitti: ”Vain rakkaus tekee meidät omaksi itseksemme” (Il n’y a que l’amour qui nous rendre à nous-mêmes.)

Eli samoista asioistahan tuossa puhutaan, kuin Kotkan PS:n ohjelmassa, mutta huomattavasti kauniimmin ja syvällisemmin.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tässähän et tietysti sekoita seksuaalisuutta ja yhteiskunnallisen liiton mahdollisuutta, saati kiellä naisellisen suhteen mahdollisuutta? Mikäli näin, salut, Kotkan persut.

-Ulfberht

Anonyymi kirjoitti...

Ups, se taisikin olla joko-tai-liike. Pahoittelut, mun moka.

-Ulfberht

IDA kirjoitti...

Kunhan huomioin, että Ranskan vallankumoukselliset ajavat komplementarianismia, joka livahti myös meidän vaaliohjelmaamme. Se ei sinänsä ole vielä ollenkaan kannanotto yhteiskunnallisiin liittoihin. Suomessahan tavallaan on jo "civil union", jos sitä tarkoitat. Eikä meillä ole mitään sitä vastaan.

Ranska vaikuttaa tällä hetkellä mielenkiintoiselta maalta.

Anonyymi kirjoitti...

Anteeksi tyhmyyteni, onko "civil union", ilmeisesti kahden naisen tai miehen yhdessäoleminen, jopa pussaaminen laillisella paikalla sallittua Kotkan perussuomalaisille? Salut.

-Ulfberht

IDA kirjoitti...

On. Kai meillä tarvittaessa joku säädyllisyyden raja olisi niin homoille kuin heteroille, mutta ei se nyt suutelemisessa mene.

Meillä ei ole sovittua kantaa, mutta itse siis vastustan homoavioliittoja. Luulisin, että jotkut kannattavat. Rekisteröitu parisuhde ( civil union tavallaan ) taitaa olla kaikista ihan ok.