torstai 27. kesäkuuta 2013

Kehitys etenee.

Kuuntelin pitkästä aikaa musiikkia Spotifyn kautta. Aikaisemmin ärsyttivät suunnattomasti mainokset, jotka eivät todellakaan liittyneet mitenkään kuunneltavaan musiikkiin, vaan mainostivat kaikkea sellaista mitä ei voisi edes kuvitella kyseisen musiikin ystävän ostavan. Nyt kuitenkin, kun rupesin siis kuuntelemaan Patti Smithin konserttitaltiointia, niin heti ensimmäinen mainos mainosti minulle kasvisruokavaltiota. Näin se homma etenee :D

12 kommenttia:

Tomi kirjoitti...

OT:Venäjästä tuli kertaheitolla katolisten, esim. Soinin, onnela. Putin on allekirjoittanut "homopropaganda"-lain. Sen nojalla Helsinki-pride-tapahtuman kaltaiset tapahtumat voidaan kieltää.

IDA:kin olisi onnessaan, jos vastaava laki tulisi Suomeen?

IDA kirjoitti...

Nuo ovat sinun mielipiteitäsi. Ne ovat niin käsittämättömiä, että niihin ei oikein osaa ottaa mitään kantaa.

Anonyymi kirjoitti...

Tomin kommentti kysymysmerkkeineen on varsin käsitettävä, vastaus siihen ei.

IDA kirjoitti...

En halunnut tulkita sitä niin, että homoavioliittojen vastustaminen sitä, että Suomeen haluttaisiin Venäjän laki, koska pyrin kunnioittamaan kommentaattoreita.

Katolisen kirkon asema Venäjällä ei ole kehuttava. Jonnekin Brasiliaan ja Filippiineille taas suomalaiset homotkin tekevät seksimatkoja. Ilmeisesti vain SDP:läinen seksi on oikeaa, rentoa ja vapaata?

Anonyymi kirjoitti...

"En halunnut tulkita sitä niin, että homoavioliittojen vastustaminen sitä, että Suomeen haluttaisiin Venäjän laki, koska pyrin kunnioittamaan kommentaattoreita."

Saiskos tohon tulkkia? Mielellään ei kuitenkaan Vatikaanista.

"Jonnekin Brasiliaan ja Filippiineille taas suomalaiset homotkin tekevät seksimatkoja."

Puhuttiin siis homolaeista, mutta jostain syystä blogisti kääntää asian seksiin. Tälle ilmiöllehän on joku muukin psykologinen termi kuin perversio.

"Ilmeisesti vain SDP:läinen seksi on oikeaa, rentoa ja vapaata?"

Vrt. edellä ja vertaa eiliseen tv-dokumenttiin soinilaisesta uskonlahkosta. Ehä on hyväkin, ettei kaikkia pikkupoikiin kohdistuvaa mielenkiintoa laillisteta, vaikka sitä vaatisivat tahot, joilla on suora yhteys jumalaan.

IDA kirjoitti...

Käsittääkseni Soini ei kertaakaan ole esittänyt, että jotkut Pride-marssit pitäisi kieltää? Ja niitä ei kai ole kielletty missään sellaisessa maassa, jossa katolinen kirkko on valtakirkkona ja Venäjällä se ei sitä ainakaan ole.

Itse pitäisin enemmän sitä pakkomielteenomaisena, että jonkun kirjoittaessa Spotifysta, tullaan kommentoimaan katolilaisista ja Soinista.

Anonyymi kirjoitti...

"Ja niitä ei kai ole kielletty missään sellaisessa maassa, jossa katolinen kirkko on valtakirkkona ja Venäjällä se ei sitä ainakaan ole."

Suoraan kiellettyjä pride-marssit ovat ilmeisesti aika harvassa maassa - eivät myöskään Venäjällä, mutta enpä haluaisi olla homo ainakaan Liettuassa, Puolassa tai yleensäkään missään katolisessa maassa. Tosin homo en erityisemmin haluaisi olla missään maassa, tämä heterouskin on jo tarpeeksi vaikeaa.

Mitä tulee Soiniin ja homovastaisuuteen, niin on vaikea uskoa, että Venäjän käytäntö häntä tässä asiassa erityisemmin potuttaa. Tosin yks' hailee,mitä hän tästä ajattelee, mutta onko Soini esittänyt kriittistä kantaansa jossakin?

Se, että joku esittää alkuperäiseen juttuun vähemmän luontevasti istuvia kommentteja, ei pitäisi olla kenellekään kerran blogosfäärissä käyneelle uutta, vielä vähemmän blogin pitäjälle. Tietääkseni kommentit voi poistaa, tai sitten olla ryhtymättä keskustelemaan nolla-argumenteilla. Tämä on kuulemma valinnan yhteiskunta.

Anonyymi kirjoitti...

Hm, on tietysti väärin ilmaista mielipiteensä aiheessa, joka ei tätä vastaa. Miksi en voi uskoa, johtuu täsmällisesti ihmisistä, jotka uskovat. He perustelevat jumalalla ja suoralla yhteydellä kaiken, mitä he ovat mieltä.

-Ulfberht

Anonyymi kirjoitti...

Jumala on jokaisen sydämen peili. Se ei saa maallistua yhtään enempää.

-Ulfberht

IDA kirjoitti...

Ulfberhtin kanssa periaatteessa samaa mieltä. En vain ymmärrä tuota suoraa yhteyttä, jolla minusta ei voi perustella mitään.

Suhde Jumalaan rakentuu aina kirkon kautta, ei niin, että itse sanoo olevansa joku, jonka kautta Jumala puhuu. Sellainen on varattu profeetoille ja tarvitsemmeko me Kristuksen jälkeen muka profeettoja?

Anonyymi kirjoitti...

Suhde Jumalaan on kokemus, joka parhaassa tapauksessakin voi olla vain jaettu, ei sama kaikille. Jos se olisi työkalupakki, olisimme valinneet antiikin jumalat. Jokaisen varmuus pyhyydestä jo itsessään väittää olevansa profeetta. Nämä ovat henkilökohtaisia asioita, joiden kanssa olen paininut muutaman vuoden. Tarkoitus ei ollut viisastella, miltä se nyt omasta mielestäni alkaa näyttää. Henkilökohtaisesti haluaisin uskoa, olen halunnut jo muutaman vuoden, mutta joko oma rehellisyyteni ei riitä, tai minulla ei ole voimaa kestää.

Jotenkin kirkon pitäisi ehkä hyväksyä, ettei se voi olla mitään mieltä uskovien puolesta, jokainen sen esittämä maallinen vaade on osittain väärin itse uskoa vastaan.

Ehkä raamatun tulkinta poliittisiin tarkoituksiin on eräs seikka, mitä lähinnä en hyväksy.

Tiedätkö, en enää osaa sanoa. Olen yrittänyt pohtia, minkä verran uskon on oltava maallista - mutta olen ajautunut kehään, jossa rohkeat värit on pehmennetty vedellä. Se on kuin kangas, joka esittää olevansa valmis maalaus, mutta hahmot siinä kuiskailevat eivätkä anna rauhaa.

-Ulfberht

IDA kirjoitti...

En osaa sano tuohon. Itse olen ihan kokemuksen mukaan mennyt niin, että oma suhteeni kirkkoon on täysin henkilökohtainen, mutta kirkko taas on objektiivinen totuus.

Lähde joskus Kouvolaan messuun?