lauantai 8. kesäkuuta 2013

Supervallan itsemurha
Eli Pat Buchanin haastattelu liittyen samannimiseen kirjaan. En ota kantaa itse sisältöön, joka tietenkin on puhtaan rautaista asiaa, vaan esiintymistyyliin. Tulee jotenkin nostalginen olo tuosta, kun todella vakavista asioista puhutaan rennon miehekkäästi läppää heittäen, mutta asiassa pysyen. Tuollainen oli valtavirtaa jenkkien poliittisissa keskusteluissa vielä 80-luvulla. Nykyään, kun katselee amerikkalaista valtamediaa tulee jotenkin kiusaantunut olo jopa uutisista. Ne ovat kuin miehiksi steroideilla pumpatut naiset olisivat siellä tunteellisesti varomassa, että eivät vain loukkaisi ketään. Toinen vaihtoehto on, että asia on vedetty showksi.

Ja sitten vastaus Vierailijalle:

IDA, kysymys joka ei liity mitenkään juttuun. Mikä on sinun arvio kohta alkavasta kotipelistä Valko-Venäjää vastaan? Miten arvioit maajoukkueen mahdollisuuksia? Ensi tiistaina on sitten Valko-Venäjä vieraspelinä.

Nyt olisi tietysti helppo sanoa, että tiesin tämän, mutta en tiennyt. Siirryin ensimmäisen 20 minuutin jälkeen laajan screenin ääreltä ulos majaan tupakoimaan ja seuraamaan peliä fläpparin ruudulta ollen siinä vaiheessa lähes varma, että Valko-Venäjä voittaa. Valko-Venäjä oli kokonaisuutena varmemmin pelaava joukkue, joten tiistaina voi olla suuria vaikeuksia, mutta ei välttämättä, koska Suomi taas varmasti lähtee puolustavammin. Pasanen oli silmiinpistävän hyvä puolustuksessa, mutta en tiedä miten hän sopii yhteen muun kokoonpanon kanssa tiistaina. Jos sopii niin ilman muuta kentälle vaikka onkin vanhus. Jeremenko oli loistavahko, mutta en tiedä miten tiistaina, koska rooli lienee pienempi. Kaikki olivat oikeastaan hyviä ja painoivat koko ajan oikeita töitä. Noin yleisesti Paatelaisen projekti sujuu hyvin ja mielestäni tällä voitolla mentiin taas yli odotusten. Viekkaan rohkeasti toista voittoa 0 - 1, koska optimismi on hyve, jos sitä jaksaa edes vähän perustella ;)

Ei kommentteja: