sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

Hienoa

Ylpeys käy lankeemuksen edellä, eikä toisten teoista pitäsi mesota, mutta olen tavallaan jopa ylpeä siitä mitä kahvilassa sain Helsingin Sanomista lukea. Päätin itse joskus muutama vuosi sitten olla avoimesti puolueellinen ja viimeistään nyt selkisi, että olen oikealla puolella. Timo Soini  kertoo tosiasiat. Ne voi lukea Helsingin Sanomien etusivulta.

Mielestäni tämä on hieno liike, koska tässä ei ole mitään taktiikkaa tai oman edun tavoittelua. Hallituksen pitäisi hajota ja uudet vaalit pitäisi pitää, mutta tämä ei todellakaan ole perussuomalaisille paras hetki siihen. Mutta minkäs teet: Se mitä Timo Soini kirjoittaa Hesarissa nyt vain on totta.

1 kommentti:

Kumitonttu kirjoitti...

Hesarin etusivu on sikäli hyvä paikka, että se luetaan. Vaikka Hesarin lukijoissa on punavihreää sakkia ylikorostuneessa määrin, niin he lukevat oman pyhän lehtensä etusivulle päässeen mainoksen keskiverttomainoskampanjaa huomattavasti tarkemmin. Samat 50 tonnia kulutettuna suorapostitukseen olisi tavoittanut ehkä noin 1/10 osan Hesarin lukijoista ja heistäkin suurin osa olisi nakannut Soinin naamankuvalla varustetun kirjeen tai kuoren suoraan roskiin. En ollut itse ajatellut että Hesarin etusivua kannattaisi käyttää juuri tämänkaltaiseen ilmoitteluun. Hyvä veto mainostoimistolta, todella!

SDP:n Backman hermostui pahasti ja väitti että Soini valehtelee. Oletan että Backman puhuu ns. virkansa puolesta, mutta on toki mahdollista että hän on oikeasti idiootti; en tiedä kun en ole koskaan tavannut. Ne kansanedustajat ketkä olen tavannut eivät kuitenkaan yleenä ole idiootteja vaan lähinnä näyttelijöihin verrattavissa olevia tärkeilijöitä. Valitettavasti puolueilla ei ole tässä suhteessa eroa, vaan ihan joka porukassa on samanlaisia henkilöitä, jotka uskottelevat ihan mitä tahansa kansa haluaa kuulla, jotta he pääsevät valtaan.

Tässä vaiheessa on vielä varhaista sanoa, tulevatko persuedustajat muuttumaan muista puolueista tutuiksi tulleisiin poliittisiin broilereihin, joiden ainoa pyrkimys on pysyä vallassa. Juuri nyt se tuntuu hiukan epäilyttävältä ajatukselta, koska persujen kannattajien protesti perustuu juuri muiden puolueiden tekopyhyyteen.

Tapasin kuluvalla viikolla erään Sekoomusvaikuttajan, joka ihan vakavalla naamalla selitti, että Persut eivät lähteneet hallitukseen kantamaan vastuuta ja ovat sen tähden pettäneet äänestäjänä. Kysyin että olisiko hallitus jättänyt kreikkatuet antamatta, jos Soini olisi tullut hallitukseen. Henkilö vastasi että ei, joten kysyin, että eikö hän siis koe, että Soini olisi pettänyt äänestäjilleen antamansa kaikkein keskeisimmän vaalilupauksen. Tähän hän vastasi että vastuunkantajan on kyettävä rikkomaan lupauksensa jos kansakunnan etu niin vaatii... Kehuin että siinä merkityksessä Sekoomus on sitten kyllä kantanut vastuuta esimerkillisesti.